Mültecilerin gelmesiyle hesapların alt üst olduğunu vurgulayan Eroğlu, “Kamuoyunda bu yılın çok kurak geçtiği ve şehirlerin susuz kalacağı yönünde endişeler var. Bu endişeyi bertaraf etmek için çalışmalar yaptık. Sadece 3 ilde sorun olacağını düşündük ve önlemler aldık. Bu kuraklığa rağmen hiçbir şehrimizde su sıkıntısı yaşatmayacağız” dedi.

HESAPLAR ALT ÜST OLDU

Sınır ötesinde süren savaşlar nedeniyle Türkiye'ye gelen mülteci sayısının 3 milyon 600 bin kişiyi bulduğunu ve bazı illerde bu yüzden içme suyu problemi yaşandığını kaydeden Bakan Eroğlu, “Kilis’te bir sıkıntı var. Çünkü oranın normalde nüfusu 70 bin. Ama oraya 135 bin ilave Suriye’den mülteci geldi. Bizim oradaki hesaplarımız alt üst oldu. 2030 yılına kadar yetecek su, şimdiden yetmemeye başladı. Dolayısıyla oraya ilave tedbirler alıyoruz" şeklinde konuştu.

GAZİANTEP'E SU YETİYORDU

"Gaziantep’te 500 bin kişi var" diyen Eroğlu, "Biz onları almasak hepsini öldüreceklerdi. Bir insanın kim olursa olsun, bırakın insanı hayvanları bile koruyoruz. Hiçbir insanın ölmesine müsaade etmeyiz. Onlar gönül coğrafyamızın insanı. İnanışı etnik unsuru ne olursa olsun biz onların hepsini kabul ettik. 3 milyon 600 bin kişi var şu anda Türkiye’de. Gaziantep’te de su yetiyordu. Önümüzdeki yıl belki yetmeyebilirdi. Sayın Cumhurbaşkanımız talimat verdi. Yıldırım hızıyla burada 106 kilometre isale hattı ile Düzbağ’dan su getireceğiz. Adıyaman’da da tedbirler aldık. Başka ilde problem yok. Mayıs ayında bir toplantı daha yaparak herşeyi kontrol altına alacağız. Su zengini değiliz ama suyu çok iyi yönetiyoruz. Türkiye su zengini değil” diye konuştu. HABER MERKEZİ