PTT birinci ligin 12’inci haftasında deplasmanda Karabükspor ile oynayacak olan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor gözünü 3 puana dikti.

Çalışmalarını kendi tesislerinde sürdüren mavi – beyazlı futbolcuların oldukça moralli olmaları dikkat çekti.

Teknik direktör Hakan Kutlu yaptığı açıklamada zorlu bir rakibe karşı mücadele edeceklerini ama hedeflerinde üç puanla dönmek olduğunu kaydetti.

TAKIM BİRLİKTELİĞİ BOZULMASIN

Cumartesi günü deplasmanda oynayacakları Karabükspor’un güçlü bir ekip olduğunu ve şampiyonluğa oynadığını ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor teknik direktörü Hakan Kutlu, "Geldikleri konum itibarıyla da ne kadar kaliteli olduklarını gösteriyorlar. Bizde lige iyi giriş yaptık ve iyi gidişatımız oldu. Son haftada ki mağlubiyete kadar yenilgimiz yoktu ama bu ligde mağlubiyetlerde galibiyetlerde olacak. Önemli olan takım birlikteliğini ve arkadaşlığı bozmamak, bu birlikteliği devam ettirebilmek. Biz bunu devam ettiriyoruz üç puana gideceğiz, İnşallah Karabük gibi zorlu bir deplasmandan kazanarak döneceğimizi düşünüyorum” dedi.

FUTBOLCULARIMIZ ÖZVERİLİLER

Kendi sahalarında kaybettikleri puanlar haricinde dış sahada başarılı bir takım olduklarını açıklayan Kutlu, “Bunun yanı sıra 11’inci haftaya kadar da yenilmezlik unvanımız vardı. İç sahada ki puan kayıplarını telafi ettiğimiz takdirde ligin ikinci yarısında çok daha iyi olacağız. Şu ana kadar elde ettiğimiz puanlarla hesapladığımız sıralamada bulunuyoruz. Hatta ben sezona başlarken daha çok sıkıntılarla karşılaşacağımızı düşünüyordum. Çünkü takımın tamamına yakınını değiştirdik, geçen seneden 2 – 3 oyuncu ile devam ediyoruz ve bu sene transfer ettiğimiz arkadaşlarımızın birçoğu 20 ila 23 yaş arasında ki gençlerdi. Genç yaş grubunun avantajları olduğu kadar dezavantajları da olacaktı. Biz bunu özellikle içeride oynadığımız maçların son bölümlerinde yaşadık. Tecrübesizlik tabi dezavantajdı, bunu en az şeklinde hissettik. Oyuncu arkadaşlarımızı bu konuda gerçekten özverili ve beklediklerimizin de üstünde performans sergilediler. Ligde iyi bir yerdeyiz ama kalan haftaları da aynı şekilde tamamlamak zorundayız ki ligin ikinci yarısına daha umutlu bir şekilde başlayalım” dedi.

DEZAVANTAJLARIMIZ VAR

Kendi sahalarında oynadıkları maçlarda bazı dezavantajlarının olduğunu aktaran Kutlu, “Bir defa en büyük dezavantajımız taraftarımızın eksikliği. Bu sezonun başlarında kendi evimizde 15 – 20 kişiye oynadığımız maçlar oldu. Daha sonra son maçlarda gerçekten hatırı sayılır seyircimiz geldi ama o maçlarda da federasyon tarafından ceza aldık. En büyük dezavantajımızdan biride zeminin oldukça kötü olması da ayrı bir faktördü. Bu iki faktör hedefe oynayan bir takımsanız ve gelen takımlarda size daha da motive olup geliyorsa özellikle taraftar yokluğu gerçekten çok büyük eksiklik” şeklinde konuştu.

MUHARREM TÜRKOĞLU