Seçim vaatlerinde Kamil Ocak Stadının meydan yapılacağını söz veren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, dün ikinci bir sürprizi daha yaptı ve Demokrasi meydanı yanında bulunan Bedesten binasının olduğu 5 bin metrekarelik alanın da meydan yapılacağını açıkladı. Böylece Demokrasi Meydanı, Kamil Ocak Meydanı ile birlikte Bedesten Meydanıyla birlikte bu bölge büyük bir meydana kavuşmuş olacak.

Gaziantep'te kent merkezinin göbeğinde önce Beğendik mağazası olarak faaliyet gösteren, sonra Bedesten yapılan, ama daha sonra kapatılan ve son olarak Belediye meclisinde Yurt yapılması kararı çıkartılan yerde sürpriz bir gelişme yaşandı ve takas yöntemiyle bu yerin meydan yapılacağı açıklandı. Bu durumda Yurt için hazırlanan ve kaba inşaatı biten binanın yıkılacağı ve buraya meydan yapılacağı kesinleşmiş oldu. Kadooğlu şirketine ait olan 5 bin metrekare büyüklüğündeki yere karşılık, Tuğay kavşağındaki Tedaş'ın bulunduğu alandan 14 bin metrekare arsa verildi.

ACİL BASIN TOPLANTISI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Uzer İle dün acil bir basın toplantısı düzenledi. Şahin ve Uzer, toplantıda daha önce yurt yapılması için meclisten karar alınan Bedesten'in yerinde yapacakları yurt işinden vazgeçtiklerini, burayı yıkıp meydan yapacaklarını müjdeledi. Fatma Şahin, Kadooğlu Grubu ile takas yaparak, 5 bin metrekare olan Bedesten'in yerine karşılık, Tuğay kavşağındaki TEDAŞ'ın yerinden 14 bin metrekare yer verdiklerini söyledi. Bedesten'in yerinin meydan olması kararı dün büyükşehir meclisine ek gündem maddesi olarak getirilerek gündeme alındı.

ŞEHİRLER MEYDANLARIYLA ANILIR

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, makam odasında düzenlediği basın toplantısına heyecanlı ve mutlu olduğunu ifade ederek başladı. Şahin, "Biliyorsunuz şehrimiz her geçen gün değişiyor, gelişiyor, güzelleşiyoruz, bizde kalkınma yerelde başlar, demokrasi yerelde başlar anlaşıyıyla vatandaş memnunuyetini artırmak, yaşam kalitesini artırmak adına çok önemli yapısal dönüşümler yapmaya çalışıyoruz. Geldiğimizden günden beri özellikle katılımcılık, daha fazla yeşil alan, daha fazla konut, daha fazla meydan, daha fazla yol, daha fazla kültür ve turizm havzası ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalardan bir tanesi de şehir meydanı. En önemli çalışmalarımızdan bir tanesi de şehir meydanı, şehirler meydanlarıyla anılır. O şehrin simgesi, sembolüdür. Bu bizim demokrasi meydanımızın genişletilmesi, yaşayan bir meydan haline dönüşmesiyle ilgili de, hem üniversitemizle, hem sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığımız çalışmada şehrimize yakışır hale dönüşmesiyle ilgili bugün çok önemli bir karar aldık" dedi.

STADYUMUN YERİYLE İLGİLİ BİR SORUN YOK

TOKİ'yle Stadyumun yeri ile ilgili kısmın kamulaştırılması ve oranın yaşayan meydan olmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini, orada hiçbir sorunun olmadığını belirten, "Ama diğer taraftan 90'lı yıllarda yapılmış ve şehrin göbeğinde, bütün şehirlilerin, bütün vatandaşlarımızın rahatsız olduğu bir AVM'miz vardı. Beğendik olarak bildiğimiz bir AVM'miz vardı. Şehirdeki yurt ihtiyacından dolayı burada kredi yurtlar genel müdürlüğü ile erkek öğrendi yurdu olmsyla ilgili bir karar alınmıştı. Fakat buranın erkek öğrenci yurdu olduğu zamanda şehrin göbeğinde istediğimiz noktaya gelmeyeceğini gördüğümüz için sayın il başkanımızın da yardımı ve aracılığı ile mülkiyetin sahibi olan Kadooğlu Şirketler Grubu ile oturduk bir anlaşma yaptık. Bu anlaşmanın sonunda bu AVM'yi yıkmaya karar verdik. Bu müjdeyi size vermek istedik. Burası, 90'lı yıllardan beri 5 bin metrekarelik bir kapalı alan var, altındada 3 katlı otopark var. Kapalı otoparkımızı halkımızın hizmetine sunacağız ve orası zaten Çınarlı Parkı. Çocukluğumuzda hepimizin iyi hatırladığı, Çınarlı Parkı, Alleben Deresini devam ettireceğiz, Çınar ağaçlarını dikip, turizm parkına dönüştüreceğiz ve bu meydanı, bu güzelliği şehrimize kazandıracağız. Öncelikle Kadooğlu Şirketler Grubuna hem Cemal Beye hem bütün şirket grubuna bu hizmetinden, bizim götürdüğümüz teklifi kabul etmelerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Şu anda meclisimize ek gündem olarak koyduk" diye konuştu.

YURT İLE İLGİLİ ACİL BİR DURUM YOK

Belediye meclisinden bu kararı geçireceklerini anlatan Şahin, bir takasla bu işi çözdüklerini ifade ederek, "Biliyorsunuz Adliye Sarayı'nın yanında TEDAŞ'ın yerini biz kamulaştırdık. Orası 80 bin metrekare bir alan, kamulaştırdığımız alan, o alanın ucunda 14 bin metrekare bir yerimiz var, tam uç nokta. Bu 14 bin metrekare yeri Kadooğlu Şirketler grubuna veriyoruz, bizde burayı yıkıyoruz ve meydana çeviriyoruz. Minare gözükecek, anıt gözükecek. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun. Ben çok heyecanlıyım çok mutluyum. Şehrin meydana, yeşil alana ihtiyacı var, erkek öğrenci yurdunu başka yerde de yapabilecek durumdayız. 5 bin kişilik kız öğrendi yurdu kiralaması yaptık ve bu karardan sonra yurt ihtiyacını yüzde 100 artırdık. 5 bin kapasiteyi 10 bine çıkardık. Şu anda yurt ile ilgili acil bir durum yok ve bu karar öbür karardan bu şehir adına çok daha hayırlı olduğu için biz bu fedakarlığı yaptık, ihşallah hepinizi yıkım törenine bekliyoruz" dedi.

PAZARLIK SÖZ KONUSU OLMADI

Ak Parti İl Başkanı Ahmet Uzer ise, bu kararın şehrimize hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, "Ben büyükşehir belediye başkanımızı kutluyoruz. Gerçekten şehrimiz adına çok önemli bir çalışma. Kamil Ocak Stadyumunun yerine inşaat yapılacak mı yapılmayacak mı, AVM'mi olacak tartışmalarının içerisinde şehrimizde gerçekten uygunsuz bir şekilde duran böyle bir AVM'yi yıkıp, meydan yapmak, bunun yapılması şehrimiz adına çok önemli bir kazanç. Bu tamamen spontane gelişen bir olay. Pazarlık sözkonusu olmadı. Büyükşehirin Fatma Şahin'in teklifini aileye götürdüğümde aile tereddüt etmeden kabul etti. Burası benim çocukluğumun geçtiği bir alan. Burasının yüzde 80'i yeşil alan yüzde 20'si çocuk parkıydı" dedi.

YENİ NESİL FATMA ŞAHİN'E ÇOK ÇOK DUA EDECEK

Beğendik'in yerinin Çınarlı Caminin vakfı olduğunu, 90'lı yıllarda büyükşehir belediyesi ile vakıfların bir takasının gerçekleştirildiğini anlatan Uzer, "Doğumevinin oradaki bir otoparkla buranın bir takas işlemi gerçekleştirildi. Dünya görüşü olarak da vakıf malından uzak durma, vakıf malını alanın da ondan çok bir para kazanamayacağı görüşünden yola çıktık. Burayı tahmin ederim 100 Trilyonun üzerinde de bir maliyeti var kendilerine, ancak bunun çok çok aşağısında, büyükşehirin teklifini de yere düşürmeyerek kabul ettiler, çok da güzel bir olay oldu. Bizim iktidara geldiğimiz günden bu tarafa, Ak parti işte her yeri sattığı, yeşil alanları imara açtığı şeklinde muhalefetin iddiaları vardı, bugün başkanımız bu haberiyle, bu müjdesiyle esas gerçeğin öyle olmadığını, bizim bir AVM'yi bile alıp park yapabileceğimizi sayın başkan gösterdi. Çok teşekkür ediyorum. Bu hizmetten dolayı Gaziantepli belediye başkanımıza bizden sonraki nesiller çok çok dua edecek" şeklinde konuştu.

HERKESE EŞİT MESAFEDEYİZ

Bir basın mensubunun basının kendi arasında bazı sorunlar yaşadığını, cemiyetin Fatma Şahin ve kurumların adını kullandığını belirterek, bu işlerin silah çekmeye kadar gittiği yönündeki sözleri üzerineFatma Şahin, herkese eşit mesafede olduklarını söyledi. Şahin, "Kaliteli basın, anında halkımıza bilgi veren basın, bizim şehrimizin toplam kalitesini gösteriyor ve biz Allah için elimizden geldiği ölçüde hepinize destek vererek, toptan kaliteyi artırmaya çalışıyoruz. Şunu çok açık ve net olarak söylemek istiyorumki, biz herkese eşit mesafedeyiz. Biz adalet ve kalkınma partisinin temsilcileri olarak adaletli bir şekilde herkese aynı mesafede yaklaşıyoruz, hiç kimseye bir ayrımcılığımız, bir imtiyazımız yok. Ama kurumda basın kurumuda kendi içinde bir ahengini sağlaması bir birlik ve beraberliğini oluşturması lazım, proje odaklı, hizmet odaklı bir çalışması lazım. Bu konuda bana getireceğiniz her türlü projeye de açık olduğumu ifade etmek istiyorum. Ama benim adıma, şuna yakın buna yakın, şunun desteği bunun desteği diye bir şey kesinlikle doğru değildir. Biz herkese eşit mesafedeyiz. Adaletli bir şekilde bu şehri yönetmeye çalışıyoruz. Bu konuda yapılacak hiç bir spekülasyona da izin vermiyoruz" dedi.

Meral KINACILAR