Mesela, bir grup kurbanın evini arar. Eşi telefona çıkar. Kendini Polis-Asker ya da Savcı olarak tanıtan elemanlar Polis telsizi sesi de vererek kadına eşiyle ilgili bazı sorular sorarlar. Bu sorulardan birisi de, eşinin cep telefonudur. Görüşmenin gerçekçi olması için ardından da diğer bilgiler istenir. Adam işte ya da ev dışındadır. İkinci grup ta kurbanın cebini arar. Terör örgütü bağlantısı ile ilgili önce korkutma ardından da güven verici konuşmalar yapılır.

Polislerin evde olduklarını söylerler. Tuzak taktiklerden birisi evin reisine hemen uygulanır. Bu sırada internet üzerinden bir yazılım aracılığı ile telekonferans sağlanarak Polisler sanki evdelermiş gibi kadınla eşini telefonda konuştururlar. Parayı hesaba yatırdıktan sonra tekrar kendisine iade edileceğini söylerler.

Kurban, telekonferansla eşiyle konuştuğundan habersiz bir şekilde Polislerin evde olduğuna emin olmuştur artık. Kendisine telefonda verilen hesaba da parayı yatırır. Teknolojik bir bilgisayar yazılımı sayesinde. İlk anda hedefteki insana sabit bir hattan ya da cep telefonundan arama yapılır. Ya da mesaj atılıp bir hesap numarası verilir. Verilen hesaba para yatırılması istenir. Sonradan yazılım yüklenmiş telefondan aynı kişi aranır. Aranan kişinin ekranında 155 yazılı bir numarası görünür.

Kendisini Polisin aradığını sanarak konuşmaya başlar. Kendini Polis olarak tanıtan kişi 'az önce size bir telefon geldi. Size bir hesaba para yatırmanız için. Bu suç örgütünün peşindeyiz. Onları uzun zamandır peşindeyiz. Ele geçirmemiz gerekiyor. Bize yardımcı olacaksınız. Sakın planı bozmayın. Bozarsanız operasyonu etkisiz hale getirmekten gözaltına alınırsınız. Siz parayı ilgili hesaba yatırın. Biz paraya bloke koyacağız. Örgüt parayı çekemeyecek

Bu konuşmanın ardından başka sabit bir numaradan( bilgisayar yazılımıdır) banka şubesinin telefon numarası kurbanın telefon ekranında belirir. Şahıs operasyon sözüne inanmıştır. Şahıs uzaktan fiziki olarak takip edilir. Hatta tam inandırıcı olması açısından geçtiği cadde ve sokaktaki araçların plakası bile söylenir.

Bu işi organize eden kişi hiçbir zaman kendi adına bankada hesap açmaz. Onun emrinde yüzdeyle çalışanlar yüzde hesabı ile komisyon alıyorlar. Komisyoncular bu işe bilerek, isteyerek girerler. Örneğin ilk dönemlerde hesap numarası verenlerin birçoğu bankaya ister istemez kimlik bilgilerini verdiğinden T.C kimlik numaralarından dolayı ele geçiriliyordu. Ama sonraları kurbanları direk ATM ye yönlendirildiği için tuşlara basmak suretiyle hesaba para aktarıyorlardı. Kurban hesap numarasını hatırlayamadığından yatan para çoğu zaman kim vurduya gidiyor.

Bir eleman, arama yapılacak kişi hakkında bilgi toplarken, diğer bir eleman da hackerlik konusunda yardım eder. Başka bir eleman gözcülük yapar. Diğer bir eleman yazılım işine bakar. Bunun gibi birçok işlem ekip içinde yapılır. Mesela bir dönem telefonla dolandırıcılık işi Suriyede uzun süre gerçekleştirildi. Çünkü orada daha rahat çalışıyorlardı. Polis baskınıymış, ihbarmış gibi korkulardan uzak gerçekleşti. Parayı da bankalardan rahat bir şekilde çekiyorlardı.