Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi tarafından kent merkezinde ziyaret edilen lokanta ve restoranlardaki masalarda tuzluklar kaldırıldı.

Tuz kullanımının azaltılması için başlatılan kampanya çerçevesinde Gaziantepli işletmeciler Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne tam destek verdi. Lokanta ve restoranları tek tek ziyaret eden Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanları yemek yiyen vatandaşları uyararak bilgilendirme broşürü dağıttı. Vatandaşlar uygulamanın memnuniyet verici olduğunu belirterek, “Yetkililerin sağlığımız için başlattığı bu kampanya çok anlamlı. Bu çalışmalarından dolayı herkese teşekkür ederiz” dedi.

TUZ KALDIRILACAK

Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi Müdürü Dr. Eda Ogan hafta boyunca tuzun az kullanılması ile ilgili bilgilendirme faaliyetleri düzenleyeceklerini belirterek, “Tuz tüketiminin neden olduğu çok önemli hastalıklar var. Tansiyon ve mide kanseri gibi hastalıklara zemin hazırlıyor. En önemlisi de dünya sağlık örgütü günlük 5 gram tuzun aşılmamasını öneriyor. Fakat Türkiye’de yapılan bir çalışmada günlük 18 gram tuz tüketiliyor. Bizde bu konuda eğitimlerimize devam ederken lokanta ve restoranlarda ki masalardan ilave tuzun kaldırılması için çalışma yürütüyoruz” dedi

DESTEK VERİYORUZ

Ümit Döner İşletme Sahibi Hakan Karalar ise kampanyaya destek verdiklerini belirterek, “Bu uygulama sırasında müşterilerimizin memnuniyeti ile karşılaştık. Tuz hayatımızın vazgeçilmezi olarak görülüyor ama bize büyük zararları var. Bu konuda biz de elimizden geldiği kadar yetkililere katkı sağlamaya çalışıyoruz. Ayrıca kendi ürünlerimizde de tuz oranını aşağıya doğru çektik” dedi.