Emniyetteki ifadesinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilen Ö.R.B., çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Ö.R.B.'nin ailesi iddialara cevap verdi. Şiddete karşı olduklarını belirten aile, öğretmen Hasan Koç’tan şikayetçi oldu.
Solmaz Güzel İlkokulu'nda öğretmenlik yapan Hasan Koç, okuma yazmayı öğrenmeye başlayan öğrencisini severek, yanağını sıktığı gerekçesiyle, öğrencinin velisi R.B tarafından darp edilerek hastanelik olmuştu. Önce serbest bırakılan R.B, aynı gün tekrar gözaltına alınarak, tutuklanmıştı.İDDİALARI YALANLADILARTutuklanan R.B’nin yakınları Hasan Koç ve öğretmen olan Özlem Koç’un ortaya attığı iddiaların doğru olmadığını belirterek, iddialara cevap verdi. Olayın yaşandığı okulun önüne gelen R.B’nin eşi Dilber, oğlu Miraç B ve babası Celal B, sınıf öğretmeni Hasan Koç ve okul idaresinden şikayetçi olduklarını kaydetti. Yüzünde morluklar görülen 1. sınıf öğrencisi M.B ise, yaşadığı olayı anlatarak, “Öğretmenim okuyamadım diye yanağımı sıktı. Annen, baban seni hiç okutmuyor mu?” dedi.
Olay gününü anlatan Anne Dilber B ise, çocuğunun yüzündeki morlukları görünce öğretmenin hiç akıllarına gelmediğini belirterek, “Oğlum okuldan geldi, yüzünde morluklar gördüm. Ayakkabısını çıkarırken yüzünün diğer tarafından da morluklar gördüm. Sonra içeriye girdi, baktım, yüzüne darbe aldığı belli bir şekildeydi. Eşimi aradım, çocuğun yüzünde morluk var dedim. Öğretmenin yaptığını hiç düşünmedik. Okulda arkadaşlarından ya da çevresinden bir zarar verildiğini düşündük” dedi.KAVGA ANIDilber B, öğretmen Hasan Koç’un birkaç kez telefonla arayarak, eşi ile konuştuğunu belirterek, son olarak ise öğretmenin eşinin çalıştığı yere giderek yüz yüze konuştuklarını ifade etti.
Öğretmen Hasan Koç’un kendisi gibi öğretmen olan karısı Özlem Koç ile birlikte kocasının yanına gittiğini anlatan Dilber Bulut, burada ise Özlem Koç’un da öğrencilerine şiddet uyguladığı yönünde itirafta bulunduğunu kaydetti. Hasan Koç’un ise kocasını tahrik eden ve kışkırtan sözler sarf ettiğini söyleyen Dilber Bulut, yaşanılanları şöyle anlattı:
“Tekrar konuşma esnasında öğretmen konuşmuyor, sürekli eşi konuşuyor. Öğretmen olduğunu söyleyen Özlem Koç, ‘biz de öğrencilerimizi dövüyoruz. Durmayınca bağırıp, çağırıp vuruyoruz. Çocuğunuzun yüzü hassas, beyaz tenli olduğu için morarma yapmış. Bunun telafisini yapalım diyor. Bunun üzerine ise eşim de, Siz öğrencilerinizi döverek, şiddet uygulayarak mı eğitim veriyorsunuz’ diye bağırıp çağırıyor. O sırada Hasan öğretmen arkadan kışkırtıcı, alaycı bir şekilde, ‘Bir şey olmaz ya. Hallederiz aramızda ailesi dostuyuz ya’ diye geçiştiriyor. O sırada kargaşa çıkıyor.”
ÖĞRETMEN VE OKULDAN ŞİKAYETÇİ OLDULARDilber B, olayın ardından eşinin önce serbest bırakıldığını tekrar gözaltına alınarak, tutuklandığını hatırlatarak, eşi ve çocuğunun durumu nedeniyle Hasan Koç ve okul idaresinden şikayetçi olduğunu söyledi. Koç, “Dün eşim serbest bırakıldı. Haklı olarak, çocuğumun resimlerini, darp raporlarını gördü, bıraktı. Bunun medyaya düşmesi nedeniyle bugün tutuklandı. Ben de eşimin tutuklanması ve çocuğumun yüzünün bu hale getirilmesi nedeniyle herkesten şikayetçiyim” dedi.
İHA