Türkiye’nin en büyük parkı özelliğini elinde bulunduran Yeşilvadi Parkı’na 1.600 adet yetişmiş yeni ağaçlar dikiliyor.

Şahinbey Belediyesi’nin yeşile verdiği önemin en büyük sembollerinden birisi olan Yeşilvadi Parkı için yaz dönemi hazırlığı şimdiden başladı. Parkın daha yeşil bir görünüme kavuşması için içinde bulunan ağaçlara ek olarak 1600 adet yetişmiş formlu yeni ağaçlar dikiliyor.

GÜZEL OLACAK

Yeşilvadi Parkı’ndaki çalışmaları yakından inceleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Türkiye’nin en büyük Parkı olan Yeşilvadi Parkı’nın içindeki ağaçlarla ve çiçeklerle birlikte Türkiye’nin en büyük botanik bahçesine dönüştüğünü belirterek, “Yeşilvadi Parkı Türkiye’nin en büyük ve en güzel parkı. Parkımızı daha da güzelleştirmek için uğraşıyoruz. Şuanda yetişmiş 1.600 tane formlu ağaçlardan getirttik. Bu ağaçların bir kısmı dikildi. Bir kısmının ise dikimi devam ediliyor. Bu ağaçlarımız hem boy olarak hem de çeşit olarak, çok farklı ağaçlar. Başta çınar olmak üzere leylandi, gürgen, selvi, akçaağaç, dış budak, ıhlamur, defne gibi farklı türdeki ağaçlarımızı Yeşilvadimize kazandırıyoruz. Amacımız zamanı satın almak. Çok daha büyük ağaçlar dikerek görünümü güzelleştirmek istiyoruz. Her giriş kapımıza farklı tür ağaçlar dikerek, hem alanın görünümünü güzelleştiriyoruz, hem de her giriş kapısındaki farklı ağaç türleriyle şehrimizi buluşturmuş oluyoruz. Bu anlamda Yeşilvadi Parkımız çok daha güzel olacak” dedi.

TÜRLER ÇOK FAZLA

Yeni türlerle birlikte Yeşilvadi Parkı’nın Türkiye’nin en büyük botanik bahçesi özelliği taşımaya başladığını da sözlerine ekleyen Başkan Tahmazoğlu, “Hem ağaç olarak, hem çiçek türleri olarak ki bizim şu anda hem ağaç türleri hem de koku bahçesindeki çiçek türleri çok fazla. Buradaki çeşitlilikle Yeşilvadi Türkiye’nin en büyük botanik bahçesi olmaya da aday diye düşünüyorum” şeklinde konuştu. BÜLTEN