Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Baler Fidan, hem stratejik olarak hem de insani bakımdan Bayır Bucak Türkmenlerini korumak ve bölgedeki katliam tehdidini ortadan kaldırmanın hayati derecede önem taşıdığını belirtti.

Suriye'nin kuzeyindeki Türkmen köylerine yönelik başlatılan kara harekatı sivil toplum kuruluşları tarafından kınandı. Suriye'nin kuzeyindeki Türkmen köylerine yönelik saldırılarla ilgili basın açıklaması yapan Fidan, Hatay'ın güneyindeki Bayır Bucak Türkmenleri'nin katliam tehdidiyle karşı karşıya olduğunu, Rus uçaklarının ağır bombardımanı ve İran'ın da desteğiyle Türkmen Dağı'nda ilerleyen Suriye ordusunun bölgedeki yüzlerce yıllık Türk varlığına son vermek üzere olduğunu savundu.

SESİNİZİ YÜKSELTİN

Şu anda 10 bin kadar sivilin bombalardan kaçarak Türkiye sınırına akın ettiğini dile getiren Fidan, "25 bin dolayında Türkmen kardeşimiz bir katliamla karşı karşıyadır. Soydaşlarımız çok zor durumdalar. Bu saldırıların amacı Türkiye ile Suriye arasında Türkmensiz bir hat oluşturmak" ifadesini kullandı.

Yetkililerin Türkmenlere her türlü desteği vermek için bütün imkanları kullanması gerektiğini dile getiren Fidan, Türk halkının Türkmenler için sesini yükseltmesi gerektiğini kaydetti. HABER MERKEZİ