Türkmenlere Yardım bahanesiyle dolandırıldı

Gaziantep'te yaşayan Suriyeli Türkmenlerin kurduğu Suriye Oğuz Boyları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Alaaddin Çamur, derneğin adı kullanılan M.B.'nin, yardım bahanesiyle üyeleri dolandırdığını iddia etti. M.B. isimli şahsın dernek adına sahte kimlik kartı bastırdığını ileri süren süren Çamur, tüm üyeleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

HİÇ BİR BAĞIMIZ YOK

M.B isimli şahsın dernek ile hiç bir bağı bulunmadığını kaydeden Çamur, "Bizim derneğin adını kullanan bir kişi var. Bu kişi dolandırıcıdır. Bizim derneğimizin üstüne kart bastırmış. Bu kişinin yardım toplaması için biz, ne yetki ne de izin verdik. Bu kişi kendi kafasına göre iş yapıyor. Bu kişi her yerde, her dağıtım yerinde bulunuyor. Yardım ihtiyacı duyanları yardım bahanesiyle dolandırıyor. Mağdur olmamak için böyle kişileri bize yada emniyet güçlerine bilgi verin” dedi.

SURİYELİLERİ DE DOLANDIRILDI

M.B. isimli kişinin sadece Türkmenleri dolandırmadığını kaydeden Çamur, şahsın çıkarttığı Suriyeli sığınmacı kartı ile de Türkmen olmayan Suriyelilerin de aralarında bulunduğu yüzlerce mülteciyi dolandırdığı yönünde bilgilerin de kendilerine ulaştığını ifade etti. İHA