Suriyeli Türkmen Tugay komutanları, bölgede Türkmenlere yönelik soykırım yapıldığını iddia ederek, zulmün bitirilmesini istedi. Bayırbucak bölgesinden Gaziantep’e gelen BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kaplan ise acilen Türkmen Dağı’nda savaşan Türkmenlere silah yardımı yapılmasını istedi.

Suriye’deki Enver-ul Hak Tabur Komutanı Abdullah Dede, Halep ve Rakka İlk Türkmen Orduları’nın kurucusu ve Türkmen Askeri Meclisi’nin kurucu Başkanı Ali Beşir, Suriye Geçici Hükümeti’nin Türkmen Sağlık Bakanı Muhammed Vecih Cuma, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kaplan ve Türkmen komutanlar, bir kanalın canlı yayın programına katıldı.

SOYKIRIM YAPILDI

Rakka Muhafazası için kurulan Enver-ul Hak Taburu’nun Komutanı Abdullah Dede, bölgede Türkmenlere yönelik soykırım yapıldığını söyledi. Rejim güçleri ve IŞİD’den sonra Rusların da Türkmenlere yönelik katliam yaptığını savunan Dede, “Rakka ve Hama bölgesindeki çok az sayıda Türkmen kaldı. Onlar da evlerini, yurtlarını, mallarını bırakmayanlar oldu. Türkmenlerin çoğu Türkiye’ye göç etti ama kalanlara da çıkmaları için baskı yapıyorlar. 4-5 gün önce 20 hanelik bir köyümüzü daha yerle bir ettiler” diye konuştu.

KAPLAN CEPHEYE GİTTİ

Büyük Birlik Partisi Genel başkanı Kaptan Kaplan, Bayırbucak türmenleri’nin yaşadığı Türkmen dağına giderek, Abdülhamit han Tugayı Komutanı Ömer Abdullah ile görüştü. Kaplan, yeni kurulan hükümete de çağrıda bulunarak, bölgeye silah yardım konusunun İçişleri, Dışişleri ve Savunma bakanlıkları öncülüğünde konunun acilen gündeme alınmasını istedi. İHA