Ticaret Borsası ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle başlatılan Bayır Bucak Türkmenlerine yardım kampanyasında şu ana kadar 20 TIR’dan fazla insani yardım malzemesinin toplandığı bildirildi.

Bayır Bucak Türkmenlerine yönelik başlatılan ‘Gazi şehir kardeşlerini unutmadı’ yardım kampanyası hakkında açıklamada bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, ‘Gazianteplilerin Türkmen kardeşlerine yardımlarının aralıksız sürdüğünü ifade ettiler.

BİR ADIM ÖNDEYİZ

Medeniyetlerin beşiği, barış ve kardeşlik şehri Gaziantep’in her konuda olduğu gibi yardımseverlikte de her zaman bir adım önde olduğunu belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ”Bölge olarak çok önemli sınavlardan geçiyoruz. Şehrimizden yapılan bu yardımlarla bütün dünyaya ve AB ülkelerine insanlık dersi veriyoruz” dedi. Bölgeye barışın ve huzurun gelmesi için çok çalıştıklarını belirten Şahin, “Bunu yaparken de nerede bir mağdur ve mazlum varsa onun yanında olarak, haklarını gözetmeye çalışıyoruz. Oradan mağdur olarak gelenlere insani yardımda bulunuyoruz. Herkese eşit derecede yaklaşıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

20 TIRDAN FAZLA YARDIM TOPLANDI

GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ise borsa üyelerinin gönüllü katılımıyla başlatılan kampanya da Büyükşehir Belediyesi ve hayırsever Gazianteplilerin destekleriyle kısa sürede 20 TIR’dan fazla gıda yardımı toplandığını açıkladı. Gaziantep halkının duyarlılığını, yardımseverliğini ve farklılığını bu olayla bir kez daha ortaya koyduğunu ifade eden Tiryakioğlu, “ Kampanyaya yardımlar halen sürmekte. Türkmen soydaşlarımıza gıda ve giysi yardımında bulunmak isteyen tüm Gaziantepli hemşerilerimiz borsamız genel sekreterliğiyle irtibat kurabilirler ” dedi. NECMETTİN GÖRGÜN