Suriye Birleşik Türkmenler Başkanı Seydi Aytekin, bazı yönetim kurulu üyelerince silah zoruyla başkanlıktan uzaklaştırıldığını iddia ederek, dernek adına toplanan 2 milyon dolar değerindeki yardım malzemelerinin yerine ulaşmadığını öne sürdü.

Suriye Birleşik Türkmenler Başkanı Aytekin, düzenlediği basın açıklamasında öyle iddialar ortaya attı ki herkes şaştı kaldı. Zor kullanılarak dernek başkanlığından atıldığını ileri süren Aytekin, derneğin amacı dışında faaliyetlerde bulunduğunu söyledi.

KAFAMA SİLAH DAYADILAR

1 yıl önce sosyal yardımlaşma amacıyla Suriye Birleşik Türkmenler adında bir dernek kurdukların belirten Aytekin, şunları savundu: “Derneğin kurulumundan 3 ay sonra dernekte başka faaliyetler dönmeye başladı. Toplanan yardımları, kendi elimle Halep ve çevresindeki kamplara yetiştirdim, Türkmen kardeşlerimize dağıttım. Beraber çalıştığımız Veysel Şahin, Mahmut Zengin, Muhammer Süleyman ve Suriye’deki bazı uzantıları, olayı maddi yöne dönderdi, kendisine rant sağladı. Dernek içerisinde beni diskalifiye etmek için bir plan hazırlanmış. 4’üncü ayın sonunda silah zoruyla başkanlığımı elimden aldılar. Tamamen aile derneği oldu, dernek üyesi olan 35 kişinin soyadı Süleyman’dır. Kafama silah dayadılar, senet imzalattılar, derneği bırakmamı istediler."

RAHATSIZ OLDULAR

"50 TIR yardımı Suriye’ye götürdüm. Suriye’deki kamplara, cephedeki arkadaşlarımıza, mağdurlara, hastanelere, çocuklara insani yardım ulaştırdık. Bu konudan rahatsız oldular, benim olmadığım zaman toplanan yardımlar satılmıştır. Bunların kanıtları mevcuttur. 2 milyon dolara yakın bir kayıp vardır. Kızalay’ın, İHH’nın ve AFAD’ın topladığı ayrıca sivillerden maddi ve ayni yardımları, arkadaşlar maddi çıkar olarak kendilerine dönderdi. Şu an lüks bir hayat sürdürmektedir."

HER KURUŞUN VEBALİ VAR

"Bu olayları öğrendikten sonra Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum. Bu konunun peşini bırakmayacağım. Ölüm tehditleri alıyorum. Soydaşlarımıza verilmek üzere toplanan her bir kuruşun vebali vardır. Bu vebalin altında kalmamak için bu açıklamayı yaptım. Yaşanan bu olumsuz olaylar, Türkiye’nin değerlerini hiçe sayarak böyle bir işe başvurulmuştur. İsmi geçen insanlar Suriye’deki bir askerin üzerinden yardımları maddiyata çevirmişlerdir. Bunun kabullenilmesi mümkün değildir. "

ARTIK YARDIM ETMEYİN

"Kardeşlerimizin, derneğimize yardım etmesini istemiyorum. Derneğimizin durumu meçhuldür. Sahte imzam kullanılarak hala faaliyetler yürütülmektedir. Dernek hakkında soruşturma başlatılması amacıyla savcılığa yazdığım suç duyurusunda derneğin çalışmalarına son verilmesini istedim. Yardımseverler mağdur durumda kalmaması için çalışma başlattım. Dernek adına toplanan yardımlar kesinlikle yerine ulaşmıyor. Ses ve görüntülü kayıtlarla bu olayları ispat edebilirim. Devlet ve millet olarak bu olumsuz olaylara karşı duyarlı olunmasını, bu hainlerin cezasını çekmesini istiyorum.” SALMAN ERDİNE