Özdemirbey Caddesi’nin 6 şeritli yol yapılması için 2 yıla yakın bir çalışma yaptıklarını ve sona gelindiğini ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Özdemirbey Caddesi ile birlikte İnönü Caddesi’ne paralel bir cadde oluşturmak için Çamlık altında Türkmenler Caddesi’ne doğru giden yolu 6 şeritli yol olarak açıyoruz” dedi.

Özdemirbey Caddesi’nde yapılan yol genişletme çalışma alanında incelemelerde bulunan Başkan Tahmazoğlu, “Özdemirbey Caddesi’ni açmak Gaziantep'in 40 yıllık hayaliydi. İnşallah bu hayal gerçekleşiyor. Özdemirbey Caddesi’nde yaklaşık 2 yıla yakın bir zamandır çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Burada öncelikle kamulaştırma ve yıkım çalışmalarımızı tamamladık. Yıkımlar bittikten sonra yolumuzun 6 şeride çıkarılması adına reglaj çalışması yaptık. Altyapı kuruluşlarımız Tedaş, Gaski, Telekom ve Gazdaş burada çalışmalarını yaparak, hatları yeniledi. Bizde Belediye olarak yolun sağ kısmının asfalt çalışmasını yaptık ve yolun akışını buraya verdik. Şimdi sol kısımda çalışmalarımıza başladık. Burada da alt yapı çalışmaları tamamlandı. Şimdi yolun reglaj ve asfaltlama çalışmasına başlıyoruz. Bir hafta içinde tüm bu çalışmalar tamamlanmış olacaktır” diye konuştu.

İNÖNÜ CADDESİNE PARALEL TÜRKMENLER CADDESİNE 6 ŞERİTLİ YOL AÇILIYOR

Sadece Özdemirbey Caddesi’ni 6 şeritli yol yapmakla kalmadıklarını söyleyen Başkan Tahmazoğlu, “Çamlığın alt kısmındaki yolu da 6 şeritli olarak yapıyoruz. Buradaki dolgu ve reglaj çalışmamız tamamlandı. Asfalt çalışmasına başlıyoruz. Hedefimiz İnönü Caddesine paralel bir cadde oluşturmak. Bunun için Çamlıktan başlayarak Türkmenler Caddesine kadar olan yolu 6 şeritli yapıyoruz. Böylelikle Özdemirbey Caddesinin yükünü de almış olacağız” açıklamasında bulundu.