Çatışmaların ardından Irak Şam İslam Devleti örgütünün kontrolüne geçen Suriye'nin Halep kentine bağlı Carbalus ilçesinden kaçarak Türkiye'ye gelmek isteyen bin 500 Türkmen, sınırda bekliyor.

Özgür Suriye Ordusu'na bağlı İslami Cephe'nin kontrolündeki Carablus, şiddetli çatışmaların ardından geçen hafta IŞİD'e geçti. Çatışmaların şiddetlenmesi ve kontrolü ele geçiren IŞİD'in uyguladığı baskıdan kaçan bini aşkın Türkmen, geçen hafta sınırı aşarak Türkiye'ye sığındı.

HAVA SOĞUK AÇLIK SIKINTISI ÇEKİYORUZ

Carablus'taki kamplarda kalan ve sayıları bin 500'ü bulan Suriyeli Türkmen, Türkiye sınırına gelerek sığınma talebinde bulundu. Güvenlik güçlerinin önlem aldığı sınır hattında yağmur altında bekleyen grubun, geçişine yetkililerin yapacağı görüşmenin ardından izin verileceği bildirildi. Sınır hattında bekleyen ve Türkiye'ye geçmeyi arzulayan Türkmenler, "Hava soğuk ve açlık sıkıntısı çekiyoruz. IŞİD'in uyguladığı baskı ve zulümden kaçarak Türkiye'deki kamplara gitmek istiyoruz. Bu talebimizin gerçekleşmesi için yetkililerin yaptığı görüşmelerin olumlu sonuçlanmasını arzu ediyoruz" dedi.

DHA