Sani Konukoğlu Vakfı tarafından kurulan, 6492 Sayılı Kanun ile onaylanan kuruluş kararı 18 Haziran 2013 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan, Sanko Üniversitesi’nin 1. kuruluş yıl dönümü, Teymur Continental Otel’de düzenlenen programla kutlandı. Sanko Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Türkiye’nin geleceğinin bu ilim yuvalarından çıkacağını söyledi.

Konukoğlu, Sanko Üniversitesi’nin sosyal sorumluluklarının bir parçası olarak kurduklarını vurgulayarak, ‘’Biz üniversiteyi para kazanmak için kurmadık. Gaziantep ve bu bölgenin sağlığını daha iyi muhafaza edebilmek için müracaat edebilecekleri bir hastane ve üniversite yapmaya çalışıyoruz’’ dedi.

SOSYAL SORUMLULUK ÖNEMLİ

Konukoğlu, üniversiteyi kurarken ana gayelerinin tamamen sosyal sorumluluk olduğunu dile getirerek, "Hastaneyi kurarken de rahmetli babamın hedefi buydu. Herkesin şunu bilmesinde yarar var; biz üniversiteyi para kazanmak için kurmadık. Gaziantep ve bu bölgenin sağlığını daha iyi muhafaza edebilmek için müracaat edebilecekleri bir hastane ve üniversite yapmaya çalışıyoruz. Buradan mezun olacak öğrenciler inşallah memlekete hayırlı uğurlu olacak. YÖK’e sunumu yaparken bana şunu sordular; ‘Bunu niçin kurmak istiyorsunuz, nasıl kuracaksınız’’ Sosyal sorumluluk gayesi ile kuruyoruz, kar gayemiz yok. Üniversite kurmayı bize müsaade ederseniz şerefimiz artar. Müsaade etmezseniz kazancımız artır, paramız cebimizde kalır. İkisinde de biz karlıyız dedik. Karar verirseniz Türkiye kazanır dedik. Böylelikle üniversitemiz kuruldu. Emeği geçen hükümetimize, bakanlarımıza, Fatma Hanım, Valimize, herkese teşekkür ederim.’’

ATA: BÜYÜK KAZANIM

Vali Erdal Ata da konuşmasında, ülkelerin kalkınması ve refah düzeyenin yükselmesinde eğitimin önemine işaret ederek, dünyadaki gelişmiş bütün ülkelerin eğitim seviyesinin çok yüksek olduğunu belirtti. ‘’Biz de AB ülkeleri seviyesine gelmek istiyorsak, Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş ülkeler seviyesine ulaşmak için mutlaka eğitime çok önem vermek zorundayız’’ diyen Ata, Gaziantep ve diğer illerde eğitime yaptıkları yatırımlar için Konukoğlu Ailesi’ne teşekkür etti. Ata, Gaziantep’te şu anda 3 üniversitede 40 bin öğrencinin okuduğunu, yeni açılacak üniversitelerle sayının artacağını ve kentin eğitim seviyesinin yükseleceğini kaydetti.

ŞAHİN TEŞEKKÜR ETTİ

Sani Konukoğlu’nu şükranla anarak konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Sanko Ailesi’nin kendisinin yetişmesinde ve bugünlere gelmesinde çok emeği bulunan bir kurum olduğunu, rahmetli Sani Konukoğlu’nun ‘’İşin hilesi dürüstlüktür’’ sözünü hayatının felsefesi yaptığına dikkati çekti. Şahin, şöyle dedi: "Bugün evlatları onun izinde bu şehir için ülke için insanlık için büyük gayret gösteriyorlar. Şehrim adına Allah razı olsun. Tarih boyunca İpek Yolu; kalkınma, medeniyet yolu olmuştur. Medeniyet yolunda kim bilgiye elinde tuttuysa, o güçlü olmuştur, iktidar olmuştur. Bizim en büyük gücümüz yetişmiş insan gücü. Yarınlar bu temel üzerinde büyüyecek. Kaliteli öğrenciyi buraya çekmeliyiz. Sanko Üniversitesi’ni şehrimiz için büyük kazanım olarak görüyorum. Emeği geçenlere teşekkür ederim.’’

SINAV: FARK YARATMAK İSTİYORUZ

Rektör Prof. Dr. Ahmet Sınav ise konuşmasında, üniversitenin kuruluş hikayesini paylaştı. Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık ve Fen Bilimleri Enstitüleri bulunan Sanko Üniversitesi’nin hedefini; ‘’Sadece Gaziantep’in değil Ortadoğu’nun sağlık bilimleri merkezi olmak’’ olarak açıklayan Sınav, ‘’Biz bir fark yaratmak istiyoruz’’ diye konuştu. Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne 240 öğrenci alımı için YÖK’ten onay aldıklarını bildiren Sınav, ‘’İnşallah Ramazan Bayramı kutlamasını ana binamızda yapmayı planlıyoruz. Ek tesislerimiz de var. Şehir merkezinde 4 bin metrekarelik alan da yeni yurt kompleksi projesine ayrıldı. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz’’ sözlerine yer verdi.

YILDIRIM: ÖNEMLİ İŞLER YAPACAĞIZ

Üniversite Genel Sekreteri Dr. Yusuf Ziya Yıldırım da 611 yatak kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük özel hastanesi konumunda bulunan Sani Konukoğlu Hastanesi’nin en modern teknolojilerle tüm bölgeye kaliteli sağlık hizmeti sunduğunu anlattı. Hastane ve üniversitenin güç birliğiyle gerek Gaziantep’e gerekse bölge ve tüm ülkeye sağlık hizmeti sunmaya devam edeceklerini belirten Yıldırım, ‘’Sanko Üniversitesi, gerek hastanemizin sağlık hizmetlerinin gelişmesinde gerekse bilim insanı yetiştirilmesinde büyük hizmetler yapacaktır’’ dedi.

KATILIM YOĞUNDU

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu, Başkanvekili Adil Sani Konukoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan ve Cengiz Konukoğlu’nun ev sahipliği yaptığı programa, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Bayır, Bölge Adliye Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Zirve Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Töremen, İl Emniyet Müdürü Ali Gezer, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember, SGK İl Müdürü Mehmet Uzun, OSB Başkanı Cahit Nakıboğlu, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz ve çok sayıda davetli katıldı. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT