Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu Şanlıurfa’da toplandı. Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık'ın katıldığı toplantıda, gündemi tarım oluşturdu. Bartık, “Biz 7 oda başkanı olarak Türkiye’nin ihtiyacı olan biz olabilmenin en güzel örneğini sunuyoruz. Bölge illerinin sahip olduğu çalışkan işgücü, kültür ve turizm potansiyeli ülkeyi ileriye taşıyacak. Ben bölgeyi Türkiye’nin Çin’i olarak değerlendiriyorum ve inanıyorum ki ülkemizi 10 bin dolar orta gelir tuzağından bölgemiz kurtaracak ” dedi.

TAHRAN'DA DA OFİS KURUYORUZ

Bartık, “Her Oda artık projelerini bölge çıkarlarını da düşünerek şekillendiriyor. Gaziantep Ticaret Odası olarak Erbil’de kurduğumuz ticaret ofisi gibi Tahran’da da ofis açmak için çalışmalara başladık. Amacımız sadece Gaziantepli işadamlarına değil bölge işadamlarına hizmet etmek” şeklinde konuştu.

KİMLER KATILDI?

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde yapılan toplantı, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Erdal Öndeş ve Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke’nin, Oda genel sekreterlerinin ve bölgedeki kalkınma ajansları genel sekreterlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Türkiye’yi 10 bin dolar gelir tuzağından bölgemiz kurtaracak. HABER MERKEZİ