Türkiye'nin kalbi Ankara'nın göbeğinde teröristlerce bombalı araçla yapılan saldırıda 20'si rütbeli asker, 8'i sivil 28 kişi hayatını kaybetti. Ankara'daki saldırıda Gaziantepli Astsubay Başçavuş Mehmet Yener de şehit oldu. Ankara saldırısı sonrası Türkiye'nin yüreği bu kez Diyarbakır ve Şırnak'ın idil ilçesinden gelen şehit haberiyle yandı. Diyarbakır-Bingöl karayolunda teröristler, yola yerleştirdikleri patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirdi. Patlamada 6 askerimiz şehit oldu. İdil'de ise biri asker, diğeri polis iki kişi şehit oldu.

9 KİŞİ GÖZALTINDA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, intihar saldırısını gerçekleştiren kişinin Salih Neccar olduğunu ve Kuzey Suriye'nin Amuda şehrinde 1992'de doğduğunu açıkladı. Davutoğlu, "İstihbari ve emniyet çalışmalarımız sonucunda 9 kişi gözaltına alınmıştır. Soruşturma derinleşerek sürdürülmektedir. Bu saldırının her aşamasında katkıda bulunan bütün unsurlar tek tek ortaya çıkartılacak ve adalete teslim edilecektir"

3 PARTİDEN ORTAK BİLDİRİ

AK Parti, CHP ve MHP'nin TBMM grupları tarafından, Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili ortak bildiri yayınlandı. AK Parti, CHP ve MHP'nin TBMM grupları tarafından, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin hazırlanan ortak bildiride, "Birlik ve bütünlüğümüze, huzur ve güvenliğimize yönelik insanlık dışı terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Terör ve şiddet hiçbir zaman hedefine ve amacına ulaşamacayacaktır" ifadesine yer verildi.

ANKARA'NIN TERÖR YILI

28 kişinin hayatını kaybettiği ve 61 kişinin yaralandığı Ankara saldırısı, Türkiye'de son 6 ay içinde gerçekleşen üçüncü terör saldırısı oldu. Ankara’da askeri servis aracına düzenlenen ve 28 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırı Türkiye’de son 6 ay içinde düzenlenen üçüncü terör saldırısı olması bakımından büyük önem taşıyor.

KINADILAR

KOÇER: SALDIRI TÜRKİYE'YE VE MİLLETE YAPILMIŞTIR

AK Parti Milletvekili Nejat Kocer, Ankara'da meydana gelen terör saldırısını nefretle ve şiddetle kınadı. "Terörü ve teröre destek verenleri, arka çıkanları lanetliyorum" diyen Koçer, "Bu saldırı Türkiye'ye ve milletimizedir.Devletimiz terörle mücadeledeyi tüm kurumlarıyla kararlı bir şekilde sürdürecektir.Milletçe tek vücut olup birlik beraberlik içerisinde teröre karşı dimdik ayakta durmalı ve terörle mücadeleyi sonuna kadar desteklemeliyiz. Patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifa ve milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.

ÇELİK: TERÖR KARANLIK YÜZÜNÜ GÖSTERDİ

AK Parti Milletvekili Canan Candemir Çelik ise, "Terör din, iman, merhamet tanımayan karanlık yüzünü bir kez daha gösterdi. Milletimizin başı sağ olsun.Terörle olan mücadelede ki kararlılığımızdan asla vazgeçmeyeğiz. Bu bir milli birlik ve beraberlik meselesedir" dedi.

GÜL VE ŞAHİN'DEN TEPKİ

AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ankara'da teröristlerce yapılan bombalı saldırıyı kınayarak, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi. Gül ve Şahin, sosyal medya hesapları üzerinden paylaşımda bulunarak terörü lanetledi. AK Partili Vekil Abdulhamit Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ankara'daki terör saldırısını nefretle lanetliyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dilerim" ifadelerini kullandı. Fatma Şahin ise yaptığı paylaşımda, "Milletimize, bu ülkenin dirliğine, birliğine düşmanlık besleyenlere, nereye hizmet ettiği belli olmayan şer odaklarına lanet olsun" ifadelerine yer verdi.

EKİCİ'DEN BİRLİK ÇAĞRISI

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, 17 Şubat günü Ankara’da TSK servislerini, 18 Şubat’ta da Diyarbakır-Bingöl karayolunda askeri aracı hedef alan terör saldırılarını set bir açıklamayla kınadı. Terör saldırılarını gerçekleştiren maşalar ve saldırıların arkasındaki karanlık güçlerin, Türk milletinin birlik ve beraberliğini bozamayacağını vurgulayan Ekici “Devletimiz ve halkımız, bu alçak saldırılarla ulaşılmak istenen hedefin karşısında kararlılıkla duracaktır” dedi. Her iki saldırının da bütün detaylarının ivedilikle aydınlatılması gerektiğini ifade eden Ekici “Vatanımız üzerinde oynanmak istenen kirli oyunu bozabilmek için sadece faillerin tespit edilmesi yetmez. Terör örgütlerini maşa olarak kullanan dış odaklar da açığa çıkartılıp, kanıtlarıyla birlikte bütün milletimizin bilgisine sunulmalıdır” diye konuştu.

NAKIBOĞLU: SAĞDUYULU HAREKET EDELİM

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Ankara’da veDiyarbakır'da meydana gelen bombalı saldırıları şiddetle kınadıklarını belirterek “Masum canlarımıza acımasızca kıyan, terörün her türlüsünü şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz” dedi. Başkan Nakıboğlu yaptığı açıklamasında “Terör nereden gelirse gelsin, hangi şartlarda yapılırsa yapılsın, hiçbir şekilde kabul edilemez bir insanlık suçudur. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimize karşı, hain ve alçakça yapılan bu eylem herkes tarafından nefretle kınanmalıdır.” Ülkemizin birlik ve beraberliğine kastedilen bu hain saldırılar karşısında sağduyulu hareket etmeliyiz diyen Nakıboğlu, “İnanıyorum ki büyük ve güçlü devletimiz bu saldırıyı planlayan, yardım yataklık edenlere hak ettikleri cevabı, en şiddetli şekliyle verecektir” ifadelerini kullandı.

KONUKOĞLU: TERÖR AMACINA ULAŞAMAYACAK

Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Ankara’da meydana gelen terör saldırısından dolayı milletimize başsağlığı ve sabır dileyerek, ‘’Bu insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınıyorum’’ dedi. Milletimizi hedef alan bu insanlık dışı terör saldırısından büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Konukoğlu, ‘’Hiçbir zaman teröre teslim olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Türkiye’nin birlik ve beraberliğine kast eden hain terörün tuzağına düşmeyeceğiz’’ dedi. Türkiye üzerinde oyunlar oynayan güçlerin maşası konumunda olan terör örgütünün asla başarılı olamayacağını belirten Konukoğlu, terörün kirli emellerini gerçekleştirmesine içerde ve dışarda destek verenleri lanetledi.

TİRYAKİOĞLU: EMELLERİNE ULAŞAMAYACAKLAR

Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Ankara’da dün akşam askeri servis araçlarının geçişi sırasında yaşanan terör saldırısını kınayarak, başsağlığı mesajında bulundu. Tiryakioğlu, yaptığı yazılı açıklamada olaydan duyduğu derin üzüntüyü dile getirerek, terörü ve tüm destekçilerini lanetledi. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyen Tiryakioğlu, "Teröristler ve yandaşları şunu iyi bilmelidir ki, çağ açıp, çağ kapatan, dünyaya hükmetmiş bir ecdadın torunları bu karanlık ve kirli oyunlara gelmeyecektir. Aksine birlik ve beraberlik içerisinde, tek yürek olarak yükselişini, istikrarını ve büyümesini artırarak sürdürecektir. Terör bitene, onlara içeride ve dışarıda destek sağlayan hainler ülkemizden temizlenene kadar, tüm dosta, düşmana karşı dik duruşumuzu hep birlikte göstermeliyiz"

ÇIKMAZ: SAĞDUYULU OLALIM

GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz yaptığı yazılı açıklamada gerçekleştirilen saldırıların ülke topraklarının parçalanması, milli birlik ve beraberliğimizin bozulmasına yönelik olduğunu ifade ederek “Türkiye Cumhuriyetinin bağımsızlığı ve toprak bütünlüğü sonsuza dek devam edecektir. Hiçbir güç milli birlik ve beraberliğimizi bozamayacak, yaşadığımız bu zorlu süreç önümüzdeki günlerde mutlaka son bulacaktır” dedi. Başkan Abdulkadir Çıkmaz yaptığı yazılı açıklamada “Ülkemizin milli birlik ve beraberliğiyle toprak bütünlüğüne yönelik gerçekleştirilen saldırı ve terör eylemlerini lanetliyor, vatandaşlarımızı olaylar karşısında sağduyulu olmaya davet ediyorum. Dün Ankara'da acımasızca gerçekleştirilen bombalı bir araçtan yapılan saldırı sonucu, şehit olan 28 vatandaşımızı kaybettik. Türk milletinin başı sağ olsun"

KADOOĞLU: TÜRKİYE'NİN BAŞI SAĞOLSUN

TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu, mesajında, Ankara'da meydana gelen terör saldırısını tüm kalpleriyle lanetlediklerini belirtti. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralanan vatandaşlara da acil şifalar dileyen Kadooğlu, "Türkiye'nin içinden geçtiği bu zor zamanlarda barışa, huzura, güvene olan inancımız hiç azalmamalıdır. Türkiye olarak bu zor zamanları birlikte durarak ve birbirimize inanarak atlatacağız. Acının tarife ihtiyacı yoktur. Türkiye’nin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

KURT: İNSANLIK SUÇU

Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt, Ankara’da meydana gelen terör saldırısında 28 kişinin katledilmesi, yaklaşık 80 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırısını sert bir dille kınadı. Yazılı bir açıklama yaparak kınama ve başsağlığı mesajı yayımlayan GBC Başkanı Kurt, terörün bir insanlık suçu olduğuna dikkat çekti. Masum halka ve halkı korumakla görevli güvenlik güçlerine yönelik saldırıları kınadığını ifade eden Kurt, bombalı saldırıyı gerçekleştiren Suriye uyruklu teröristin arkasındaki karanlık güçlerin mutlaka ortaya çıkarılması gerektiğini kaydetti.

GAMEP KINADI

GAMEP Başkanı Nazmi Özkoyuncu, Ankara ve Diyarbakır'da meydana gelen terör saldırılarını kınadı. GAMEP Başkanı Özkoyuncu yaptığı açıklamada, Türkiye’nin her zamankinden çok birlik, beraberlik ve huzura ihtiyaç duyduğu belirterek, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyoruz. Ülkemizin huzurunu bozmaya yönelik bu hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz” dedi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT - MERAL KINACILAR