Nakıboğlu, TRT’de Gaziantep ve Naksan’ı anlattı

Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Gaziantep’in her yıl ortalama yüzde 20 oranlaTürkiye'den daha hızlı büyüyen bir şehir olduğunu söyledi. Nakıboğlu, “2003 yılında 909 milyon dolar olan ihracat rakamı 2012 yılı sonunda 5 milyar 879 milyon dolara ulaşmıştır” dedi.

Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, TRT GAP kanalı için hazırlanan, “Gerçek Günden Kalkınma” programının konuğu oldu.

Cahit Nakıboğlu, programda kuruluşundan günümüze kadar Naksan’ı ve Gaziantep sanayisini anlattı.

10 BİN ÇEŞİT MALIN TOPTANCISIYDIK

Naksan’ın kuruluş hikayesini anlatan Cahit Nakıboğlu, “Biz hırdavat, kırtasiye, baharat, radyo gibi yaklaşık 10 bin çeşit malın toptan satıcısıydık. O yıllarda Antep’te 2-3 yer vardı böyle toptancılık yapan. Ben orta eğitimimi İstanbul’da Mahmutpaşa Ortaokulu’nda yaptım. Oradaki okulda okumamın nedeni de yarım gün okula gidip yarım gün de aktariyede sattığımız çeşitleri temin edip her gün yollardık. Eksilen malları mektupla bildirirlerdi o zaman telefon yoktu. Mektupla sipariş gelir onları alır yollardık. 1962 yılında plastikle ilk defa tanıştık. Rulo halinde gelmişti Türkiye’ye. Aldık gönderdik Gaziantep’e sattık. 77-78 yılına kadar aldık sattık. Bu konuda uzmanlaştık. O yıllarda plastiğin ham maddesi de karaborsa oldu. Bize mal vermediler alıp satmaya. O zaman biz de bunu fabrikasını kuralım dedik. 1979 yılında Naksan faaliyete geçti ve bugünlere geldik” dedi.

TEKNOLOJİYİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

‘Geçen 34 yılda bu sektörde belirli bir yere geldik’ diyen Nakıboğlu, Günlük 850 ton ürün üretiyoruz. 300’ün üzerinde çeşidimiz var. Gelişen teknolojiyi takip ediyoruz yeni çıkan ürünleri takip ediyoruz. Naksan’ın yanı sıra Verimli Plastik, Nakpilsa, Adularya, Rinak Lojistik, Elmacı Pazarı, Naksan Teknoloji, internetten satış yapan elmasepeti firmalarımız bulunmaktadır. Bunların yanı sıra da Royal Halı, Pierre Cardin ve Atlas Halı markalarıyla halı üretiyoruz” dedi.

7 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT HEDEFLİYORUZ

Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın yanı sıra Gaziantep Organize Sanayi Bölge Başkanı olduğunuda belirten Cahit Nakıboğlu, “Gaziantep her yıl ortalama yüzde 20 oranlaTürkiye'den daha hızlı büyüyen bir şehirdir."Gaziantep'in OSB Başkanı olduğu 2003 yılında 909 milyon dolar olan ihracat rakamı 2012 yılı sonunda 5 milyar 879 milyon dolara ulaşmıştır.

2013 yılında da 7 milyar dolar ihracat hedefliyoruz. 4 Organize BölgesiyleGaziantep şu anda sanayi parseli, tükettiği elektrik, istihdam rakamı ileTürkiye'nin en büyük organize sanayi bölgesine sahip. 5. bölgenin deparselasyonu yapılmış olup önümüzdeki ay arsa tahsisleri yapılacaktır.

Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu’nun yer aldığı Gerçek Günden Kalkınma programı önümüzdeki günlerde TRT Gap kanalında yayınlanacak.