CHP Milletvekili Aday Adayı Ali Ilıksoy, CHP İl binasında düzenlediği basın toplantısında, ''Şu an ülkede devam eden gerilimin düşürülmesi CHP ile mümkündür. Cumhuriyetin değerlerinin aşındırılması sürecini yaşıyoruz. Buna dur demek için CHP'ye katılma gereğini duydum' 'dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ TÜRKİYE İÇİN UYGUN DEĞİL

'Bugün Türkiye bir dönemeçte, bir yol ayrımında diyen Ilıksoy,''yönetim de bir rejim sıkıntısı yaşıyor' diyen Ilıksoy, "Cumhurbaşkanlığı başkanlığında dillendirilen bir başkanlık sistemi var. Bunun önüne geçilmesi bunun durdurulması gerekiyor. Çünkü Başkanlık sisteminin Türkiye'de son değişikliklerle, otoriter bir anlayışa bürünüceğinden hiç kimseni kuşkusu yoktur. Biraz demokrasi, biraz insan hakları diyen herkesin bu konuda kuşkuları vardır. Nitekim bugün de çok sayıda bilim insanının Başkanlık sisteminin Türkiye için uygun olmadığı görüşü, benim daha önce söylediğim düşüncelerimi doğrulamaktadır. Biz Türkiye olarak, yıllardır parlamenter sistem içerisinde yönetilmekteyiz. Elbette parlamenter sistemin eksikleri olabilir. Ancak bunların tamiri de mümkündür. Dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Çağdaş ülkelerde genellikle parlamenter demokrasinin ne kadar işlevsel olduğunu hep görüyoruz. Ama biz, 12 Eylül hukukunda demokrasimizi arındıramadığımız için parlamento da işlevsiz kalabiliyor" diye konuştu.

CUMHURİYETİN AŞINAN DEĞERLERİNE DUR DEMEK İÇİN ADAY OLDUM

Ilıksoy,''CHP'nin öteden beridir seslendirdiği, hukukun üstünlüğü ve insan hakları temelinde bir anayasa anlayışı ile gündeme gelinseydi kuşkusuz buna hepimiz destek veriridik. Ama yapılan şey Türkiye'nin ileriye taşınması değil,bilakis Türkiye'nin geriye doğru yönlendirilmesidir. Cumhuriyetin değerlerinin aşındırılması sürecini yaşıyoruz. Buna dur demek için CHP'den aday oldum. En öncelikli sebebim, CHP'nin Başkanlık sistemi karşısında durmasıdır. Bu amaçla sizlerin yanındayım.''ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DE KUTUPLAŞTIRMA YAŞANIYOR

Türkiye'de ötekileştirmenin, kutuplaştırmanın yaşandığını görüyoruz diyen Ilıksoy,'' Demokrasinin, kadın hakları korunması konusunda işlemesi gerektiğini düşünüyoruz. Atatürk döneminde kazanılan kadın haklarının bugün kaybedilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. O yüzden Cumhuriyet kadınlarının, CHP'de yer alması nedeniyle ben de kendimi CHP görmek istedim. Şu an mevcut olan gerilimin düşürülmesi gerekiyor. Bu da CHP ile mümkündür. İktidarın değişmesine katkıda bulunmalıyız. Bu amaçla buradayım. CHP emekten, insan haklarından,hukukun üstünlüğünden yana bir partidir. Türkiye'de çözüm sürecinde Alevi-Sunni kardeşliğinde en büyük desteği CHP olarak, biz veriyoruz. Sizlere ve Türk halkına olan inacımla geldim.''şeklinde konuştu. Okan YILMAZ