Gaziantep Kamil Ocak stadının zemini, Türkiye'de herkesin tepkisine yol açtı. Fenerbahçe maçında net şekilde ortaya çıkan zemin rezaletine, tüm spor adamları dahil, futbolcu ve teknik adamlarda tepki verdi. Fenerbahçe teknik direktörü Pereira Türkiyenin en kötü zemini olarak gösterdiği Kamil Ocak zemini için futbolcular da, dert yandı ve teknik olarak futbol oynamanın imkansız olduğunu söyledi. Bu arada Büyüka'ya atılan mesajda, ilginç iddialarda bulunuldu ve statta çalışanların 6-7 aydır maaşlarını alamadıkları söylenildi.

Bu rezalet LİG TV'de de dile getirildi ve Türk Futbolunun duayen yorumcularından Şansal Büyüka, Gaziantepspor – Fenerbahçe maçının ardından sert eleştiriler de bulundu. Özellikle Kamil Ocak Stadı zemininin durumundan ağır sözlerle bahseden Büyüka, TFF’ye bu statta bir daha maç oynatmayın dedi. İşte Şansal Büyüka’nın o acı sözleri;

Gaziantep’te bu şartlar altında futbol oynanmaması gerektiğini söyleyen Büyüka, “"Türkiye'de her saha düzeldi, düzelmeyen tek yer Gaziantep. Gaziantep'te bakanlık yapmış bir belediye başkanı var, il müdürlüğü var, Gaziantepspor Kulübü var. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor var. Var da var. TFF'ye sesleniyorum. Gaziantep'e dersin ki, kardeşim zemin düzelmezse bir daha burada oynatmıyorum. TFF de işi pişkinliğe vurmuş, kolayına kaçıyor" dedi.

BOMBA GİBİ MESAJ

Ayrıca Şansal Büyüka sunduğu program sırasında kendine gelen bir mesajı da canlı yayında okudu. İşte Şansal Büyüka’nın okuduğu o mesaj;

“Stadyum Gaziantepspor’a kiralık ve bununla ilgili tüm bakım kulübe ait. Belediye ise sadece lojistik destek sağlıyor. Zaten stadyumda çalışanların 6-7 aylık birikmiş alacakları var. Düşünün ki stadın jenaratör mazotunu bile belediye karşılıyor. Parasızlıktan en ufak bakım yapılamıyor. Stadyumu belediyeye vermek gerekir”