Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, Gaziantep’te çalışan engelli istihdam sayısının yüzde 93 oranında olduğunu söyledi. Gaziantep’in siyasilerini tebrik eden Çelebi, "Gaziantep ilinde özel sektör ve diğer kamu kurumları dahil olmak şartıyla engelli istihdamı yüzde 93 oranındadır. Antep, engellisine gerçekten önem vermiştir. Ülke bazında bu rakam bu düzeydemidir? Yok. Biz Gaziantep’in örnek il olduğunu biliyoruz. Ülke bazında ki engelli kotalarının hız verilmesi aslında artık engelli, engelsiz bir kotadan bahsetmek yerine engelli bireylerimizin sağlıklı bireyler kadar verimli olduğunu görmek gerekir" dedi.

Çelebi, 2014 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı puanına göre devlet memuru olarak alınacak engelliler için ayrılan kontenjanın bin 13 kişi daha artırıldığını belirtti. Engelli memur kadro kontenjanının 3 bin 138’den 4 bin 151’e yükseltilmesinden dolayı memnun olduklarını ifade eden Yusuf Çelebi, özel sektörde çalıştırılan engelli sayısının da artırılmasını istedi.

İSTİŞARELER SONUÇ VERDİ

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, engelli istihdamına ilişkin şu açıklamada bulundu: “Kamuda kadro sayısı tespit edildi. İlgili kamu kurumları boş kontenjanlarını Devlet Personel Daire Başkanlığı’na bildirmişlerdi. Bizim penceremizde doyurucu bir kadro sayısı değildi. Devlet Personel Dairesi Başkanlığı’na bildirilen kadro sayısı 3 bin 138 idi. Bu sayı Türkiye Sakatlar Konfederasyonu olarak bizi tatmin etmemişti. Çünkü istihdam herkes için önemli olsa da engelliler için daha çok önemlidir. Biz buna inanıyoruz. Çünkü engellinin eve ekmek götürmemesi o gün onun ızdırabının artması demektir. Bu sayının yetersiz olacağını biz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yetkililerini ziyaret ederek söyledik. Bu kadronun yetersiz olacağını söyledik. Bu nedenle bu atamayı hemen yapılması doğru bir atama olmayacağını mutlaka sayının artırılması gerektiğini ilettik. Bu istişaremiz sonuç verdi. Bu 3 bin 138 olan sayı Bakanımız Faruk Çelik tarafından açıklandı ve sayı 4 bin 151’e çıkarıldı. Sayı doyurucu bir rakam olmasa da iyi niyetin olduğunu, bu iyi niyetle beraber Sayın Bakanımızdan beklentilerimiz devam edecektir. Kamudaki işçi sayısını da biz kendisinden talep etmiştik. Bu 4 bin 151 kişiyi yalnız 657’ye yönelik yani devlet memurluğuna yöneliktir. Kamuyla ilgili işçi anlamında da Sayın Bakanımızdan biz biran önce iyi bir rakam açıklamasını bekliyoruz.” İHA