Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep Milletvekili adayı Prof Dr. Ümit Özdağ, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin sorunlarını dinleyerek, MHP iktidarı ile yeni bir sayfa açılacağını, herkesin refah içerisinde yaşayacağı ve mutlu olacağı bir Türkiye olacağını söyledi.

KOOP – İŞ Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Akif Sarıca, Prof Dr. Özdağ’a hem ülkenin genel sorunları ve hem de sivil toplum örgütlerinin önlerindeki engellerle ilgili bilgiler verdi.

Sarıca, 7 Haziran seçimleri sonrası Türkiye’deki refahın toplumun hem alt ve hem de üst kesimlerine orantılı bir şekilde yansıması için MHP’ye büyük görev düştüğünü belirterek,” Burada MHP köprü vazifesi görmeli. Çünkü şu anda Türkiye’de alt gelir grubu ile üst gelir grubu arasında uçurum var. Bu ülkede asgari ücret çok düşük ve bir çok insan bırakın yoksulluk sınırını, açlık sınırının altında yaşıyor. Bunun yanı sıra Gaziantep’teki Suriyeli sorunu başlı başına bin mesele. Bunun bir an önce çözülmesi gerekiyor. Gaziantep’te konut fiyatlarının bir hayli artmasının yanı sıra, son yıllarda ülke genelinde kentsel dönüşüm adı altında şehirlerin kimlikleri de yok ediliyor. Bir zamanlar, bir şehre gittiğinizde o şehrin yapıları ile hangi şehir olduğunu anlayabiliyordunuz. Her kentin bir kimliği vardı, şimdi bu kimlikler yok ediliyor. Daha ülkemizin ve kentimizin sayabileceğim bir çok sorunu var. Bu konuda MHP’ye ök büyük görevler düşüyor” dedi.

Prof. Dr. Ümit Özdağ ise, MHP iktidarında Türkiye’nin sorunlarının çözüleceğini, ortaya koydukları seçim bildirgesi ile de ülkenin sorunlarının nasıl çözüleceğini topluma anlatıldığını belirtti.

Özdağ, AKP hükümetinin Suriye savaşı ve savaş nedeniyle ülkemize kaçıp gelen Suriyeliler konusunda izlediği politikanın yanlış olduğunu, MHP iktidarı ile savaşın olduğu bir Suriye yerine barış ortamının bulunduğu bir Suriye olacağını, Türkiye’nin de Suriye’yi yeniden inşa eden bir ülke olacağını belirtti.

Türkiye’nin hem iç siyasette, hem dış siyasette çok kötü yönetildiğini dile getiren Prof Dr. Ümit Özdağ,” Biz orada savaşa değil, barışa katkıda bulunacağız. Bunun yanı sıra son 12 yıldır büyümeyi lüks tüketim ürünleri oluşturuyor. Üretim ve ihracat anlamında atılan bir adım yok. Biz üreten bir Türkiye, ihracata dayalı bir ekonomi modeli getireceğiz. Hizmet sektörü deyip duruyorlar. Bir ülkede üretim olmazsa hizmet sektörü de olmaz. Tüm bunların yanı sıra Ortadoğu’da büyük bir diplomasi yapmamız gerekiyor. Çünkü, bizim sanayicimiz kendi komşularına artık ihracat yapamaz duruma geldi. Ortadoğu’da bir an önce barışın sağlanması gerekiyor, burada da en önemli rolü Türkiye oynayacaktır” dedi.

Daha sonra Tüm Teknikerler Birliği yönetimini ziyaret eden Prof. Dr. Ümit Özdağ, burada da sorunları dinledi.

Tüm Teknikerler Birliği Başkanı Cengiz Özdemir, iki yıllık Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olan bir öğrencinin aldığı diplomanın hiçbir işe yaramadığını belirterek,” Biz okulu bitirdikten sonra mesleğimizi yapamıyoruz, ustalık belgesi olmadığı için iş yeri açamıyoruz, şantiye şefliği yapma olanağımız da elimizden alındı. Türkiye’de bir ustanın, kalfanın, Avukatın, doktorun her türlü hakkı ve hukuku var ama teknikerlerin hiçbir hakkı, hukuku yok. Türkiye genelinde 1 Milyon 800 bin tekniker var, bunların yalnızca 200 bin’i örgütlü. Geriye kalanı örgütlenemiyor, çünkü dernek kurma hakkımız yok” dedi.

Prof. Dr. Ümit Özdağ, 7 Haziran sonrası MHP iktidarı ile bu sorunları meclis gündemine getireceğini ve mutlaka yeni düzenlemeler ve yasalarla ile teknikerlerin her türlü hakkı alacaklarını ifade etti. Bülten