Gaziantep'deki bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili kınama mesajı yayımladı. Anadolu Platformu'nca yayımlanan mesajda, Müslüman coğrafyayı dizayn etme çabalarının artık fiili bir savaş halini aldığını belirtildi.

Türkiye'yi ve halkını sindirme amaçlı çabaların boşa çıkacağını, bu savaşı başlatanların mutlaka yenilecekleri vurgulanan mesajda, "En az 100 yıldır devam eden Müslüman coğrafyayı dizayn etme çalışmaları 21. yüzyılda farklı boyutlara ulaştı. Bugünlerde ise dizayn çalışmaları fiili bir savaş halini almış durumda. Aslında hep birlikte bu savaşın en belirleyici günlerinden geçiyoruz. Biz yaşarken tarihe şahitlik ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

MEMUR SEN'DEN TEPKİ

Memur-Sen Gaziantep İl Başkanı Ahmet Gök de mesajında vicdan yoksunu katillerin eylemleriyle doğrudan insanı, insan onurunu ve insanlığı hedef aldıklarını belirtti. Bu cani saldırının, Türkiye'ye, Türkiye'nin bütünlüğüne, huzuruna ve güvenliğine yapılmış bir saldırı olduğunu vurgulayan Gök, "Bu hunharca saldırı, milli iradeyi akamete uğratma hayali kuranların, milli birliği bozmaya kalkışanların saldırısıdır. Bu saldırı, birlikte yaşama irademize, dayanışma kültürümüze, hep birlikte oluşturduğumuz kardeşlik iklimine yapılmış bir saldırıdır" ifadelerini kullandı. BÜLTEN