Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, son dönemlerde yapılan polis operasyonlarında sendika üye ve yöneticilerinin gözaltına alındığını belirterek, operasyonlara tepki gösterdi. Karaca, Türkiye'nin Suudi Arabistan modeline dönüştürülmeye çalışıldığını öne sürdü.

Gaziantep Yeşilsu Meydanında gerçekleşen basın açıklamasına, HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, Eğitim Sen Gaziantep Şubesi Başkanı Ali Ersönmez, KESKE bağlı sendikaların temsilcileri, bazı siyasi parti temsilcileri, işçi sendikaları temsilcileri katıldı.

Eğitim Sen Genel Başkanı Karaca, "Tüm Türkiye'de son süreçte uygulanan baskı ve yıldırma politikaları sonucunda yapılan operasyonlar çerçevesinde gözaltına alınan arkadaşlara sahip çıkıyoruz. Baskı ve yıldırma politikaları artarak, tüm Türkiye'de olduğu gibi Gaziantep'te de sürüyor. Tüm baskılara rağmen mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

TÜRKİYE SUUDİ ARABİSTAN'A DÖNÜŞTÜRÜLMEYE ÇALIŞILIYOREĞİTİM Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, Avrupa Kupası maçlarında Milli takımı tanıtmak için televizyonlara verilen reklam filmini eleştirerek, Türkiye'nin Suudi Arabistan modeline dönüştürülmeye çalışıldığını öne sürdü. Karaca, şöyle konuştu: “Avrupa kupası maçları sırasında milli takımı tanıtmak için tüm televizyonlara verilen reklam filmi Türkiye’de mi yoksa Suudi Arabistan’da mı olduğumuzu gerçekten bize tartıştırır bir yaklaşımla hazırlanmıştır. Türkiye adım adım laiklikten ve demokratik yapısından uzaklaştırılıp Sudi Arabistan modeline dönüştürülmeye çalışılıyor.” Kalabalık, açıklamanın ardından bir süre slogan atarak dağıldı. DHA/HABER MERKEZİ