Atatürkçü Düşünce Derneği Gaziantep Şube Başkanı İsmail Tümer, şehrimizin ve ülkemizin durumunun kötü olduğunu, zor günlerden geçtiğimizi belirtti. Tümer, "Gaziantep özelinde hakikaten zor günler yaşıyoruz ve yaşayacağımızı da görüyoruz. Eğitim konusu, Suriyeli konusu, güvenlik sorunu var. Sona gidiyoruz. İç savaşa, iç kavgaya gidiyoruz. Bu kadar ayrıştırıcı, bölücü bir politika olamaz. İnsanların yüzde 50'si ötekileştirildi. Bu bize bir tuzaktır" dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Gaziantep Şube Başkanı İsmail Tümer, yönetim kurulu üyeleri Sevilay Çete Kale, Ali Ercan ve Muzaffer Eren ile birlikte Gazetemizi ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Özekşi ile görüş alışverişinde bulundu.

ARMAĞAN'I PROTESTO BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

Mustafa Armağan'ı protesto etmelerinin toplumda büyük yankı uyandırdığını söyleyen Tümer, "Ancak iktidar çevrelerince bizi ayıplıyorlar, bize eleştiri getiriyorlar, biz yapmamalıymışız. Yahu Gaziantep'i bu duruma getiren sizlersiniz, bizler değiliz ki. Bizler bir şeylerin düzelmesi için gayret sarfediyoruz. Duyuyoruzki misilleme yapmak istiyorlarmış. Yani siz bu şehri misilleme yaparak nereye götüreceksiniz? Biz daha ileri bir protestoya gidince çok mu memnun olacaksınız? Birkaç kişinin dövülmesinin, hakaret edilmesinin bu şehre bir getirisi mi olacak? Bunlar yanlış şeyler. Toplumun özlediği neşe içerisinde geçirilmesi gereken bir Ramazan ayını niçin böyle kaoslara dönüştürecek girişimlerde bulunuyorsunuz, insanları zor duruma sokuyorsunuz? " dedi.

YANDAŞ BASIN İSTEMİYORUZ

Basına önem verdiklerini, yandaş değil, doğruları yazan bir basın istediklerini söyleyen Tümer şöyle konuştu:"Basın bu toplumun sesidir. Mustafa Kemal Atatürk savaş sırasında talimat vererek gazete çıkarmıştır. Atatürk, bugüne kadar Minber, İrade-i Milliye ve Hakimiyet-i Milliye olmak üzere üç gazete çıkarmıştır. Biz Türkiye'de basın özgürlüğünün tam olarak uygulanmasından yanayız. Gazetecilerin toplumun sesini, soluğunu yansıtmasını istiyoruz. Doğruları yazmasını istiyoruz. Tarafsız, Atatürk ilke ve devrimlerine sadık kalan, Cumhuriyeti koruyan, toplumun anane ve geleneklerini gözeten bir basın istiyoruz. İktidara veya muhalefete yandaş olan basın istemiyoruz. Herşeyi doğru şekilde bildiklerini gördüklerini Mustafa Kemal'in dediği gibi olduğu gibi yazmasını istiyoruz ve basından da bu şekilde toplumun yararlanacağını kabul ediyoruz."

BELEDİYELERDEN YARDIM GÖREMİYORUZ

Belediyelerden hiçbir yardım ve destek görmediklerini dile getiren Tümer, "Sivil toplum örgütlerini elinizin tersiyle itiyorsunuz? ADD'nin kamu yararına bir dernek olması hesabıyla belediyelerden bir yardım görmesi lazımken biz bir çiçeklik, bir bank, bir elektrik yani hiç bir konuda hiçbir yardım alamıyoruz. Diğer kamu yararına dernekler kendilerine yandaş olan dernekler bunlardan ziyadesiyle istifade ediyor. Neymiş efendim Atatürkçü Düşünce Derneğiymişiz. Keşke hiç kurulmasaydı, hiç ihtiyaç olmasaydı. Bu toplum, bu ülke kurucusuna sahip çıkmalıdır, fikirlerini çağdaş düzeyde ileriye götürmelidir" dedi

TÜRKİYE NEREYE GİDİYOR?

Atatürkçü düşüncelerin doğmatik olmadığını, çağdaş, ilerici, demokrat bir düşünce olduğunu söyleyen Tümer, "İleri zeka bu günleri görmüş, Gençliğe Hitabe'yi yazmış. Bir maden kanunu çıkarmış o maden kanunu ile Türkiye zenginleşmiş. Şimdi o maden kanunu yerlerde sürünüyor. Türkiye yeraltı ve yerüstü kaynaklarıyla peşkeş çekilmekte. Hiç bunları görmüyoruz. Aslında altındaki derinliklere çok bakmıyoruz. Yeraltında bor madenleri, uranyum madenleri hepsi bunların elden gidiyor. Türkiye nereye gidiyor? Teknolojiyi ithal et, tüketen bir toplumu haline geldik. Bunların giderilmesi için aydınlara büyük görev düşüyor, aydınlar gereğini yapmalı. Oturup konuşmak lazım aydın insanların bunları ortaya koyması lazım. Sivil toplum örgütü olarak uyarma görevimizi yaparız. Biz uyarırız. Bizim silahımız yok, tankımız, topumuz yok. Sadece söyleyecek sözümüz var. Gaziantep'te sivil toplum örgütlerinin birarada olması lazım" diye konuştu.

EĞİTİM YERLERDE SÜRÜNÜYOR

Eğitimin başlı başına bir sorun olduğunu, 4+4+4'ten sonra futbol takımı gibi değişiklikler yapıldığını ancak bunlarla eğimin yükselmeyeceğini söyleyen Tümer, "Ben gerçekten üzülüyorum. Gaziantep lisesinde o zamanlar üniversite eğitimi gibi eğitim vardı, şimdi yerlerde sürünüyor. Çocuklara bakıyorum gerçekten üzülüyorum matematik bilmiyorlar, mantık bilmiyorlar. Ders yok. Bir yurttaşlık bilgisi okurduk zamanımızda yere tükürülmez, kravat, şapka takılır diye. Bize bir yurttaşlık bilincini öğretirlerdi. Şimdi öyle bir şy yok. Yerli malı haftası olurdu. Şimdi hiçbir şey yok" diye konuştu.

HİÇ BİR PARTİNİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLİZ

Tümer, Atatürk'ü bötün yönleriyle halka ve topluma anlatamadıklarını da ifade ederken, "Atatürk'ün din konusundaki görüşleri, Milli eğitimle ilgili görüşleri çok değerli" dedi.

Armağan, hiçbir partinin arka bahçesi olmadıklarını da sözlerine ekledi. Meral KINACILAR