Tahincioğlu BSL Erkekler Türkiye Kupası'na katılacak 8 takımdan dördü (Fenerbahçe, TOFAŞ, Beşiktaş, Eskişehir Basket) netleşti.

Darüşşafaka ve Banvit averajları çok iyi olduğu için ligin gelecek hafta oynanacak ilk yarı son maçlarında 50-60 farklı yenilgiler almaza Kupanın diğer iki takımı olacak.

Yedinci ve sekizinci takımlar için üç aday bulunuyor: Sakarya BŞB, Anadolu Efes ve İBB. İlk yarıda takımlar puan eşitliğinde genel averaja göre sıralandıkları için atılan sayılar, yenen sayılara bölünecek, daha yüksek sonuç alan takım üste çıkacak. Ligin son haftasında Anadolu Efes, Galatasaray'ı, aynı şekilde Sakarya BŞB deEskişehir Basket'i yenerse İBB-Fenerbahçe karşılaşmasının sonucuna bakılmaksızın kupa biletini alacaklar. İBB'nin kupaya katılması için Sakarya BŞB veya Anadolu Efes'in kaybetmesiyle birlikte averajının bu iki takımdan en az birine üstün olması gerekiyor.

Ligin son hafta karşılaşmaları sonunda ilk sekiz takımın sırası belli olacak ve takımlar 1-8, 2-7, 3-6, 4-5 eşleşmesine göre çeyrek finalde karşılaşacak.

MUHARREM TÜRKOĞLU