Katar’ın Ankara Büyükelçisi Salem Mubarek Al-Shafi, çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak için Gaziantep’e geldi. Al-Shafi, altın çağını yaşayan Katar-Türkiye ilişkilerinin daha ileri noktalara taşınması adına ziyaret gerçekleştirdiğini söyledi.

İLK ZİYARET VALİ ATA'YA

Vali Erdal Ata’nın makamına ziyaret gerçekleştiren Büyükelçi Salem Mubarek Al-Shafi, Vali Ata’dan kentle ilgili bilgi aldı. Vali Erdal Ata; kentin ekonomisi, sosyal yapısı, kültürü ve diğer ülkelerle olan ticari ilişkileri hakkında Salem Mubarek Al-Shafi’ye bilgi verdi.

ŞAHİN SURİYE KONUSUNDA BİLGİ VERDİ

Daha sonra Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i makamında ziyaret eden Salem Mubarek Al-Shafi, Başkan Şahin ile ülke gündemi ve uluslararası konuları görüştü. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Fatma Şahin, Türkiye-Katar ilişkisinde altın çağın yaşandığını söyledi. Şahin, Türkiye ile Katar’ın Orta Doğu’daki stratejik ortaklığına değindi ve iki ülke arasındaki ilişkilerin artarak devam etmesi temennisinde bulundu. Başkan Fatma Şahin, Salem Mubarek Al-Shafi’ye Gaziantep’te yaşayan Suriyelilerle ilgili son durum hakkında da bilgilendirmede bulundu. Başkan Şahin, Suriyelilerle ilgili son gelişmeleri Salem Mubarek Al-Shafi ile paylaştı.

KATAR-TÜRK KÜLTÜR YILI

Katar-Türkiye ilişkilerinin daha ileri noktalara taşınması adına ziyaret gerçekleştirdiğini ifade eden Büyükelçi Salem Mubarek Al-Shafi, özellikle ticari ortaklıkların artırılması gerektiğine işaret etti. Al-Shafi, 2015 yılının Katar'da Katar-Türk Kültür yılı olarak ilan edileceğini belirterek, "Benim geliş amacım Katar ile Türkiye arasındaki ticari ve kültürel faaliyetlerin gelişmesine katkıda sağlamak. Bir amacım ise 2015 yılının Katar-Türk Kültür Yılı ilan edilmesi için çalışmaları sağlamak. Bu yıl nedeniyle etkinliklerin yapılacağı şehirler olarak da Ankara, İstanbul ve Gaziantep'i belirlemiş durumdayız" diye konuştu. Haber Merkezi