Ak Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Sadık Karakan, Türkiye ile son zamanlarda planlı bir şekilde uğraşılmaya başlandığının altını çizerek “Maganda sürüleri ülkemizi bir cendereye sokup sıkıştırmaya çalışıyorlar dedi.

7 Haziran seçimleri öncesinde çalışmalarını sürdüren Karakan, açılım süreciyle Güneydoğu’daki terör saldırılarının neredeyse durma noktasına geldiğine dikkat çekerken, “Ufak bir iki münferit olay dışında Allah’a şükürler olsun, şehit haberleri almıyoruz. Bu gelinen nokta ülke genelindeki huzur ortamı için çok önemli. Ama bu güzel ülkenin huzurlu olmasını istemeyen içerde ve dışarıda paralel, yatay, dikey birçok kesim var. Bu kesimler yıllardır kullandıkları PKK’dan ümidini kesince taşeron terör örgütü DHKP-C’lileri piyasaya sürdü. En son başaramadıkları Dolmabahçe eylemlerini hatırlıyoruz. İstanbul’da Sokak eylemleri her gece sürüyor, barikat kurup polisimizle çatışıyorlar. Dün de Mehmet Selim Kiraz adlı savcımızın odasını basıp silahla rehin alıp sonra da hunharca katlettiler. Gerekçe ne? Güya gezi olayları sırasında ölen Berkin Elvan’ı kimin öldürdüğünün açıklanmasını istemek. Bu savcımız daha 2 ay önce Berkin Elvan dosyasını ele almış, 2 ayda kat ettiği yol ortada. Onlarca olan şüpheli sayısını neredeyse 1 elin parmakları seviyesine getirmiş. Belki de çok yakında dosyayı sonuca bağlayacaktı. Ama yok, sen odaya giriyorsun, kafasına silah dayıyorsun ağzını bantlıyorsun. Kendini savunma imkanı vermeden de öldürüyorsun. DHKP-C denilen bu maganda sürüsünün, eli kanlı terörist İŞİD’çilerden ne farkı var? Rehinenin boğazına bıçak dayayarak hatıra resmi çektiren Sapık İŞİD’çiile, silahını savcının kafasına doğrultan yüzü maskeli sapık DHKP-C li aynı merkezin taşeronlarıdır" dedi.

Medya içinde de tek amacı hükümeti eleştirmek olan bir grubun olduğunun altını çizen Karakan sözlerini şöyle sürdürdü:“Kalemlerini kan ile mürekkepleyen bir takım gazeteci yazar görünümdeki insanlarda, rahmetli Berkin Elvan üzerinden görevini yapmaya çalışan savcı ve polislerimizi eleştirerek, ölen teröristleri masum, kahraman gibi gösterme çabasına düşüp devrim şehidi gibi göstermeye inşallah çalışmazlar. Yine bir takım sözüm ona şarkıcı grupları, bu canilerin adlarına marşlar besteleyip, konserlerde meydanlarda söyleyip kahraman ilan etmezler inşallah. Bu demokrasiye, adalete, hakka, adaletin temsilcilerine dolayısıyla tüm Türkiye’ye sıkılmış bir kurşundur. Görev şehidi Mehmet Selim Kiraz savcımızın ruhu şad olsun, kabri nur olsun. Allah’ım onu şehitlik mertebesine yükseltsin, ülkemizi bu tip saldırılardan ve saldırganlardan korusun” sözleriyle devam etti. İHA