AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Koçer, "Türkiye son yıllarda olduğu gibi bu seçimlerle birlikte hızla normalleşmeye devam edecektir. Artık işimize gücümüze bakmanın ve Türkiye'yi daha da büyütme vaktidir" dedi.

Merkez Bankasının geçen hafta açıkladığı yılın son enflasyon raporunda yıl sonu enflasyon tahminini bir puanlık artışla yüzde 7,9'a yükselttiğini hatırlatan Nejat Koçer, yaptığı enflasyon değerlendirmesinde, istikrarlı bir ekonominin temel dinamiklerinden birisinin de yürütülen reel politikalar ile yapılan öngörülerde ortaya çıkacak sapmaları minimize edebilme kabiliyeti olduğunu, bunun en iyi şekilde yapılacağından kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini söyledi.

PİYASALAR NEFES ALDI

"Bir demokrasi şöleni olan seçim sürecinde ve sonrasında geçen bu iki günde piyasalarda oluşan olumlu havayı hep birlikte memnuniyetle görüyoruz" açıklamasında bulunan Koçer, güven ve istikrarın öngörülebilir bir ekonomik süreci başlattığını, iş dünyasının tedirginliğini bitirdiğini kaydetti. Koçer, seçim sonrası değer kaybeden Türk lirasının yeniden yukarı yönlü ivme kazanmış, piyasaların rahat bir nefes aldığını ve özellikle artan ihracat rakamlarının bu olumlu havanın sürekliliği noktasında olumlu sinyal vermeye başladığını anlattı.

RAHATLAMAYI GÖRECEĞİZ

Koçer, alınan tedbirler, yapılacak reformlar ve yeni nesilekonomi politikalarının piyasalara sunacağı rahatlamayı da hep birlikte göreceklerini belirterek "Dolayısıyla kısa süre içinde hiç kimsenin artan enflasyondan endişe duymasına gerek kalmayacaktır. En kısa sürede kurulacak hükümet ile birlikte alınan tedbir ve yeniliklerin hayata geçirilmesiyle bu konuda kaygılar birer birer sona erecektir.Türkiye son yıllarda olduğu gibi bu seçimlerle birlikte hızla normalleşmeye devam edecektir. Artık işimize gücümüze bakmanın ve Türkiye'yi daha da büyütme vaktidir" diye konuştu. AA