MHP Gaziantep 1. Sıra Milletvekili Adayı Ümit Özdağ, MHP Gaziantep Milletvekili adayı olduktan sonra, kentin sorunlarıyla çok yakından ilgilenmeye başladı. Yaptığı açıklamalarda farkını farkettiren Ümit Özdağ, dün basınla bir araya geldi ve Gaziantep için karamsar tablo çizdi.

Özdağ, Gaziantep’in öncelikli sorunlarının başında Suriyeliler ve uyuşturucunun geldiğine dikkat çekerken, Ak Parti’nin Suriye politikasını eleştirdi ve “Gaziantep, Kilis ve Hatay’da 2.500’e yakın El- Muhaberat ajanı bulunmaktadır. Bunlar Türkiye için büyük bir risk faktörüdür” dedi. Özdağ ayrıca uyuşturucu konusuna da değindi ve “Uyuşturucuyla mücadele konusunda bir kampanya başlattık. Emniyetten, çok destekleriz, ama, şu semtlere girmeyin, torbacılar saldırır’ denildi. Bu Gaziantep’in uyuşturucuya teslim edildiğinin diğer ifadesidir” şeklinde konuştu.

KADROLARIMIZ HAZIR

Tavacı Recep’te düzenlenen toplantıda konuşan MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, 7 haziran seçimlerinin Türkiye’nin kader seçimlerinden biri olduğunu, çok ciddi bir şekilde hazırlandıklarını belirtti. Taşdoğan, MHP’nin programını uygulayacak kadrolarının hazır olduğunu, kadronun önemli isimlerinin Gaziantep’ten aday gösterildiğini söyleyen Taşdoğan, “Bu kadromuzun direksiyonunda hemşehrimiz demekten onur duyduğumuz MHP’nin her kademesinde teorik ve pratik olarak bulunmuş, hala MYK üyesi olan kıymetli hocamız, Türk milliyetçiliğine hizmet eden bir çok dava adamını yetiştirmiş Ümit Özdağ bulunuyor” dedi.

GAZİANTEP’TE SİYASET DEMEK, EKONOMİ DEMEKTİR

MHP Gaziantep 1. Sıra Milletvekili Adayı Ümit Özdağ, henüz tam bir seçim atmosferine girilmediğinii, ancak bütün partiler gibi MHP’nin de seçim beyannamesini hazırladığını ve hizmet programını açıkladığını belirtti. Özdağ, “Sizler programı izlerken farketmişsinizdir, MHP bugüne kadar hiç görmediğiniz kadar doğrusu bizimde hiç görmediğimiz kadar ekonomi konuştu, ekonomi konuşuyor. Gaziantepli olarak Gaziantepli siyasetçi olarak buna çok sevindim. Çünkü Gaziantep’te eğer ekonomi konuşmuyorsanız, hiç bir şey konuşmuyorsunuz demektir. Gaziantep Türk ekonomisinin ana atar damarlarından biridir. Burada siyaset aynı zamanda ekonomi demektir” dedi.

EKONOMİDE YENİ BAŞARI HİKAYESİ

Türk ekonomisinin özellikle son yıllarda içine düştüğü kriz gözönünde tutulursa MHP’nin bu ağır krizi aşmak için toplumun önüne, sanayicinin, işadamının önüne böyle bir program koymasının gerekli olduğunu söyleyen Özdağ, “Bu programın iki boyutu var. Biri, halkın refah seviyesini artırıcı, paylaşımcı yönü. Türkiye’yi içinde bulunduğu cari açık, iç tüketim ve dış borç kıskacından kurtararak ihracata ve üretime dayalı yeni bir ekonomi modelinin yürürlüğe konulması. Ekonomide yeni bir başarı hikayesi yazmak için MHP’nin seçmenden destek istemesidir” dedi.

YOLSUZLUK MEKANİZMASI KURULMUŞ

Beyannamede yer alan çok sayıda önemli konu olduğunu belirten Özdağ, “Her gün biraz daha derinleşen, artık uluslararası sistemin bile taşıyamadığı bir rüşvet ve yolsuzluk mekanizması kurulmuş durumda. MHP bütün bunları Türk adaletinin önüne götürüp bunlara el koyacağını ve hazineye aktaracağını Türk milletine beyanla söz verdi” dedi.

TSK’NIN ELİ KOLU SERBEST BIRAKILACAK

PKK ile müzakereleri sürdüren kadroların yargı önüne çıkartılacağını ve mahkum edileceğini söyleyen Özdağ, “PKK ile yürütülen müzakereler sona erdirilecek ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin eli kolu serbest bırakılacak ve kışlalarından çıkacak. Bunlar olağünüstü çarpıcı ve doğru önlemlerdir” dedi.

ALEVİLERİN İHTİYACI KARŞILANACAK

Özdağ, MHP’nin hiç bir partinin cesaret edemediği bir konuyu da programına aldığını belirterek, “MHP, Diyanet işleri başkanlığının yeniden yapılandırılması ve Alevilerin ihtiyacının karşılanacağı diyanet işleri başkanlığında bir bölüm yapılması gerektiği hususunu ortaya koymuştur. Bu da şu ana kadar hiçbir siyasi partinin cesaret edemediği bir konudur” dedi.

TEK SUÇLU ESAD DEĞİL

Gaziantep’in son yıllarda izlenen sorumsuz ve maceracı bir dış politikanın neticesinde, ülkemizin hemen kenarında oluşan Peşaver’in kıyısındaki bir kent olduğunu belirten Özdağ, “Suriye’de bir savaş başlamıştır. Bu iç savaşın başlamasında Esad’ın büyük suçu vardır ama, bu iç savaşın büyümesi yaygınlaşması bütün Suriye’yi sarmasının bir numaralı sorumlusu Esad ile birlikte Recep Tayyip Erdoğan ve Davutoğlu’dur. Suriye’deki iç savaşın üzerine her gün birazcık daha benzin dökmüşler, alev vermişler ve bütün bir ülkenin yanmasına ve yıkılmasına neden olmuşlardır” dedi.

TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK RİSK

‘Bunu yaparken gelecek hafta Şam’da cuma namazı kılacağız diye Türk halkına söz vermişlerdir ama Türk savaş uçaklarının düşürülmesi karşısında sus-pus olmuşlar’ diyen Özdağ şunları söyledi:”Ve Türkiye’nin caydırıcılığını ortadan kaldırmışlardır. Yine sınır kapılarımızın bombalanması karşısında hem bunu Suriye istihbaratının yaptığını söylemişler hem de Suriye’ye karşı en ufak adım atamamışlardır. Kişisel kanaatim bu saldırı Suriye istihbaratı ile ilgili değil, hükümetin desteklediği gruplarla ilgili bir saldırıdır. Suriye istihbaratının yaptığı başka şeyler vardır. Gaziantep, Kilis Hatay’da 2500’e yakın El- Muhaberat ajanı bulunmaktadır. Bunlar Türkiye için büyük bir risk faktörüdür. Ama hükümetin bu konuda da birşey yapmadığını görüyoruz.”

BU TÜRKİYE’Yİ YAKAR

Uluslararası basında yeni bir tampon bölge ve ortak bir Türk-Suidi-Yemen benzeri Suriye’ye bir müdahale girişiminden bahsedildiğini dile getiren Özdağ, şöyle devam etti:”Sizi temin ederim eğer böyle bir girişim olursa hiç biriniz, hiçbirimiz ne Türkiye’de ne Gaziantep’te rahat ederiz. Hepimizin hayatı, istikrarı ve uzun vadeli geleceği ağır bir tehdit haline gelir. Bir çoğunuz belki batı illerine gidersiniz. Çılgınca bir proje. İnşallah böyle bir çılgınlığa seçime kadar girişmezler. Bu çılgınlık Türkiye’yi yakar. Afganistan’ı biliyorsunuz şimdi birde güneyimizde bir Afganistan var.”

SINIRDAN SİNEK DAHİ GEÇMEYECEK

Özdağ, MHP’nin programında Ortadoğu’ya barışın gelmesi konusunun da olduğunu hatırlatarak, “Bugün Selefi cihatçıların ve teröristlerin kontrolünde olan bu sınırı tekrar devlet güçlerinin kontrolü haline alacağız. Bu sınırdan sinek dahi geçmeyecek. Sadece bu adım bile Suriye’deki barışa büyük katkı verecek. Suriye ve Ortadoğu barışı bu kentin ekonomik yapısının tekrar düzelmesinin önünü açacak” dedi.

GAZİANTEP’İN UYUŞTURUCUYA TESLİM OLDUĞUNUN İFADESİ

Gaziantep’in en önemli ikinci sorununun, çocuklarımızın geleceğini karartan uyuşturucu saldırısı olduğunu dile getiren Özdağ, “Gerek Türkiye’de gerek Gaziantep’te bu konuda kapsamlı bir mücadeleyi temsil edeceğiz. Daha geçtiğimiz hafta emniyet müdürlüğü ile bir temasımız oldu. Genç arkadaşlarımız uyuşturucuya karşı bir kampanya başlatmak istediklerini söylediler. Kendilerine verilen mesaj şu oldu; Emniyetten, ‘çok güzel, çok destekleriz, lütfen yapın ama, şu semtlere girmeyin denildi. Neden? dedik. Oraya girerseniz size torbacılar saldırır dediler. Bu Gaziantep’in uyuşturucuya teslim edildiğinin diğer ifadesidir. MHP’nin yönettiği Türkiye ve Gaziantep’te, uyuşturucuyla mücadelede, girilmemiş mahalle, girilmemiş köy kalmayacak, bundan emin olabilirsiniz” dedi.

EĞİTİMDE KÖTÜYÜZ

Gaziantep’in eğitimde olması gereken yerde olmadığını, Gaziantep’in böyle bir seviyeyi temsil etmemesi gerektiğini söyleyen Özdağ, “Gaziantep bunun çok ötesinde bir noktada olmalı” dedi.

KENDİMİZİ ANLATACAĞIZ

Seçim kampanyasının barış içinde geçmesini istediklerini, hiçbir partiyle çatışmacı bir rekabete girmeyeceklerini ifade eden Özdağ, “Biz hizmet programımızı ortaya koyacağız. Onları eleştirmekten çok kendimizi anlatmaya devam edeceğiz” dedi.

ÇORBA DAĞITAN KAYMAKAMLARA HATIRLATIRIZ

Sandığa atılan her oy için kavga etmeye hazırız, sandıkta bir tane oyumuzu vermeyiz’ diyen Özdağ, “Şimdiden sandık farelerini ve oy hırsızlarını uyarıyoruz.

Elinizi vatandaşın oyundan çekin. Devlet güvenlik güçlerini ve mülki idareyi de bu konuda uyarıyoruz. Ak Parti’nin toplantılarında çorba dağıtan kaymakam arkadaşların daha kariyerlerinin çok başlarında olduğunu onlara hatırlatıyoruz. Bundan dolayı kendilerini pişman ederiz. AKP bugün var, yarın olmayacak. MHP 1965’ten bu yana var. Biz hiç unutmayız, biliyor musunuz. Bir yere yazarız, zamanı geldiğinde de devlet kuralları içerisinde hesabını sormayı biliriz. Eğer devlet memuruysanız adam gibi devlet memurluğunuzu yapın, eğer partiliyseniz çıkartın ceketinizi inin sahaya adam gibi biz sizi partili olarak bilelim” dedi.

SEÇİMLERİN ADİL GEÇMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Seçimin adil geçmesini dileyen Özdağ, demokratik mücadeleyi sonuna kadar vereceklerini belirterek, “Bu tür uygulamaları ve benzeri rezillikleri gördüğümüz zamanda bu seçimin adil geçmediğini, geçmemesi içinde iktidarın elinden geleni yapacağını biliyoruz. Olsun biz demokratik mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz ve 7 Haziran gecesi de her sandıkta AKP’ye de CHP’ye de, MHP’ye atılan her atılan oyun doğru şekilde tutanaklara geçmesi için mücadele edeceğiz” dedi.

İLKEL SİYASET

Özdağ, sorumsuz Suriye politikasının neticesi olarak devletin Türkiye’de kimin olduğunu dahi bilmediğini, bunun uluslararası standartlara da, BM uygulamalarına da aykırı olduğunu belirtti. Özdağ, “Önce Türkiye’de kim var, kim yok biyometrik fotoğrafları dahil tesbit edeceğiz. Suriyeli bir anne sokakta 1.5 aylık çocuğuna bozuk süt içiriyor. Hangi anne bunu yapar. Bunlarınki yardım değil, misafir karşılamak değil. Onları fuhuşun kucağına atmaktır. 5 yaşındaki çocukları ayakları çıplak Ankara İstanbul sokaklarında koşturmak bu yardım politikası değildir. Kendisi bin liralık bardakta sarayda su içerken, meydanlarda savunduğu Suriyelilere sahip çıkmak değil. Bu onlar üzerinden ilkel bir siyaset yapmaktır. Tabiki savaş devam ederken 2 milyon insanı o bölgeye süremezsiniz. Biz Suriye meselesini milli ve insani zeminde görüyoruz” şeklinde konuştu. Meral KINACILAR, Mansur YALVAÇ