Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu ile beraberindeki heyeti Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu açıklamalarda bulundu. İşte Feyzioğlu'nun açıklamalarından satırbaşları...

"15 Temmuz'da TSK'ya sızmış hain FETÖ mensuplarının işgal girişimi, 79 milyon da vatandaşımızın tek vücut olmasıyla püskürtülmüştür.

"CANLI YAYINA ÇIKMASIYLA YÜREĞİMİZİ FERAHLATTI"
Cumhurbaşkanımız büyük bir liderlik örneği gösterdi. Erdoğan'ın canlı yayına çıkmasıyla yüreğimiz ferahlamıştı.

Adalet Bakanımıza bize verdiği destek için teşekkür ederiz. İşgale karşı Türkiye Cumhuriyeti'nin arkasında saf tutmak hepimizin asli görevidir.

Türkiye Cumhuriyeti, o gece muhtemel bir felaketin, iç savaşın eşiğinden dönmüştür. Sizin de isabetle işaret ettiğiniz üzere tehlike geçmemiştir.

FETÖ adlı hain örgüt sadece bir araçtır. Bu örgütün arkasındaki güçler, Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafya ve bu bölgede yaşanan menfaat çatışmaları olduğu gibi durmaktadır. İşgale karşı Türkiye Cumhuriyeti'nin arkasında saf tutmak hepimizin asli görevidir. Türkiye Barolar Birliği, 15 Temmuz gecesi, İstanbul ve Ankara'da çatışmalar devam ederken demokrasiden yana tavrımızı açıkça ortaya koyduk. Sizin ve başbakanımızın açıklamalarını televizyonda izlediğimizde bu girişimin püskürtüleceğine inancımız arttı."