AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Türkiye'nin, başta bölge halkı olmak üzere insanlara şantaj yapan tüm unsurlarla mücadele edeceğini söyledi. Gül, "Bu operasyonlardaki temel amacımız, huzur ve demokrasi harekatıdır. Bu nedenle Türkiye'nin huzuruna ve demokratik kazanımlarına kasteden kimler varsa bunlarla mücadele devam edecektir. Türkiye asla geriye gitmeyecek ve ülkemizi geriye götürmek isteyenlerle mücadele etmeye devam edecektir. Herkes Türkiye Cumhuriyeti'ne güvensin" şeklinde konuştu.

SALDIRILAR MANİDAR

Gül, DAEŞ, PKK ve DHKP/C'nin Türkiye'de gerçekleştirdiği saldırıların zamanlamasının manidar olduğunu belirtti. Türkiye'nin büyük bir devlet olarak birliğine ve kamu düzenine yapılan bu saldırılara karşı operasyon yapma kararı aldığını hatırlatan Gül, bunun neticesinde her üç terör örgütüyle mücadelesini sürdürdüğünü vurguladı.

TUTUMDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Gül, hiç kimsesinin kamu düzenini bozacak ve vatandaşın güvenliğini tehdit edecek saldırılara asla tevessül etmemesi gerektiğinin altını çizdi. Devletin kararlı tutumundan vazgeçmeyeceğini anlatan Gül, "Devlet, kamu düzenini bozan saldırılara karşı her türlü operasyonu yapacak ve tetiğe dokunacaktır. Burada yapılması gereken, terör örgütlerinin Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını tehdit edecek saldırılardan uzak durmasıdır. Aksi takdirde devletimiz operasyonlarını sürdürecektir. Çünkü güvenlik özgürlüğün ön şartıdır. AK Parti'nin ülkedeki bütün unsurların özgürlüğü önündeki engelleri kaldırmıştır" AA