Bilardoda zirve yapan Gaziantepsporlu oyuncular 2017'de de hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söylediler

Portekiz'de düzenlenen 3 Bant Bilardo Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası'nda ülkemizi temsil eden Gaziantepspor Bilardo Takımı şampiyon olarak yurda döndü.

Tayfun Taşdemir, Frederic Caudron, Murat Naci Çoklu ve Can Çapak'tan oluşan Gaziantepspor takımı Torbjorn Blomdahl, Daniel Sanchez, Joao Pedro Ferreira ve Manuel Rui Costa'dan oluşan ev sahibi FC Porto takımını mağlup ederek kupayı kazandı.

TÜRKİYE 3. KEZ KAZANIYOR

Dünyaca ünlü şampiyon Bilardocu Tayfun Taşdemir, takım arkadaşları Murat Naci Çoklu ve Can Çapak ile birlikte Porto'dan İstanbul'a gelişinde açıklamalar yaptı. Taşdemir yaptığı açıklamada; "Sadece ülke şampiyonları ve puanları yüksek ülkelerin 2. takımları geliyor. Biz kulüpler bazında Türkiye şampiyonu olduktan sonra, önce Lizbon'da mücadele ettik. 30 takım arasından 6 takım finalleri oynamaya hak kazandı. Porto'da önemli rakipler bekliyordu bizi. 3 gün süren mücadelede mutlu sona ulaştık. Bizim grup çok zordu ve finali de bizim gruptan çıkan iki takım oynadı. Finalde dünyaca ünlü ve futbol takımı bulunan Porto'yu takım olarak iyi bir oyundan sonra mağlup ettik. Avrupa Kulüpler kupası'nı daha önce Bahçelievler Belediyesi olarak 2 kez kazanmıştık, toplam 3 oldu" şeklinde konuştu.

BİLARDO ÜLKENİN TANITIMI İÇİN ÖNEMLİ

Futboldaki şampiyonlar ligi şampiyonluğu, THY Euroleague'deki final four şampiyonluğunun mühadili olan bilardodaki Avrupa Şampiyonluğu sayesinde 2017'de final Gaziantep'te oynanacak. Bunun önemine değinen Tayfun Taşdemir; "Bu sene Gaziantepspor olarak evsahipliği yapacağız. Yaklaşık 30-35 ülke bizim ülkemize gelecek. 1 sene önceden herkes duydu, katılacak olan 30-35 tane ülke şimdiden hazırlıklarına başlar. Ülkemiz hakkında ekstra bilgiler edinmeye çalışırlar. Ülkemizin ve bilardocumuz konuşulması son derece önemli. Onları en iyi şekilde ağırlayacağız" dedi.

NEDEN BİLARDODA FİNAL İZLEMESİNLER

Futbolda dünyaya nam salmış Porto'nun bilardo takımı olduğuna dikkat çeken Taşdemir, "Porto gibi bizim ülkemizin futbol takımları da bu spora destek verirler inşallah. Bilardo takımı kurarlar. Porto FC'nin Başkanı oturup adeta bizim maçımızı izledi. Neden bir Fikret Orman, Aziz Yıldırım bir gün bilardo finali izlemesin?" şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.

DHA