Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) Irak'ın ikinci en büyük kenti olan Musul'un büyük bölümünde kontrolü ele geçirdi. Havalimanı, emniyet müdürlüğü, valilik gibi kilit öneme sahip binalar militanların kontrolünde. Halkın ve üniformasını çıkaran askerlerin kaçtığı da gelen haberler arasında. Musul'a mazot taşıyan 28 Türk TIR şoförünün de rehin alındığı öne sürüldü.IŞİD militanları, Musul havaalanı ile kentin bazı bölgelerinin kontrolünü ele geçirdi. IŞİD'in eline geçen yerler arasında kentin güneyindeki et-Tayaran Mahallesi'nde bulunan Nineva operasyon binası, valilik ile polis müdürlüğü binasının da yer aldığı kaydedildi.HALK KAÇIYORGüvenlik kaynakları, kontrolü IŞİD'in eline geçen bölgede yaşayan hükümet yetkililerinin, kentte uygulanan sokağa çıkma yasağına rağmen aileleriyle kaçmaya başladığını ifade etti. Halk, Irak Kürt Yönetimi idaresindeki Duhok ve Erbil'e doğru kaçıyor.IŞİD militanlarının, kentin tamamının kontrolünü ele geçirmek için güvenlik güçleriyle çatışmayı sürdürdüğü belirtildi.'TÜRK ŞOFÖRLER REHİN ALINDI'
İskenderun Limanı'ndan Musul'un Geyara Termik Santrali'ne mazot taşıyan 28 Türk TIR şoförünü rehin aldığı söyleniyor. Reuters'a konuşan Türk yetkililer, Türk şoförlerin kaçırıldığına ilişkin haberlerin araştırıldığını belirtti. İsminin açıklanmaması kaydıyla konuşan bir Türk yetkili, "Musul'daki durum biraz tatsız görünüyor. Türk TIR şoförlerin durumuyla ilgili konsolosluk aracılığıyla bilgi edinmeye çalışıyoruz ama henüz bir şey elde edilmiş değil" dedi.BAKANLIK YETKİLİSİNDEN TRAJİK SÖZLERİçişleri Bakanlığı yetkilisi, AFP ajansına yaptığı açıklamasında askerlerin üniformalarını çıkarıp kaçtığını anlattı ve "Musul kenti, devletin kontrolünden çıktı, militanların insafına kaldı" diye konuştu.

BAZI TELEVİZYON KANALLARININ YAYINI DURDU
Öte yandan, Musul'un IŞİD'in kontrolüne geçen bölgesinde yayın yapan Sema ve Nineva el-Gad televizyon kanallarının yayını durdu.IŞİD militanları cumartesi günü Enbar Üniversitesi'ne saldırarak, bazı güvenlik görevlilerini öldürmüş, aralarında öğretim üyeleri ile öğrencilerin de bulunduğu çok sayıda kişiyi rehin almıştı. Örgüt üyelerinin bir süre sonra rehin tuttuğu bin 300 öğrenciyi serbest bıraktığı duyurulmuştu.3 BİN MAHKUM FİRAR ETTİIrak'ta Musul kentini ele geçirdiği iddia edilen Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü militanlarının, Baduş Cezaevi'ne düzenlediği saldırı sonucu 3 bin tutuklu ve mahkumun firar ettiği bildirildi.
 
Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör örgütü IŞİD militanları, Musul'un batısındaki Baduş ilçesindeki Baduş Cezaevi'ne saldırı düzenleyerek bölgede kontrolü ele geçirdi. Olayda IŞİD ve El-Kaide Örgütü yöneticilerinin de aralarında bulunduğu cezaevindeki 3 bin tutuklu ve mahkumun firar ettiği belirtildi.IŞİD militanlarının dün gece kentteki iki cezaevine daha saldırı düzenleyerek mahkumların firarına yol açtığı bildirilmişti.THY’NİN MUSUL SEFERLERİ 20 HAZİRAN’A KADAR İPTALTürk Hava Yolları da artan olaylar nedeniyle daha önce bir gün için durdurduğu İstanbul-Musul-İstanbul seferlerini 20 Haziran’a kadar iptal ettiğini duyurdu. THY Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:"Musul’daki olağanüstü durum nedeniyle tüm Musul seferlerimiz 20 Haziran’a (dahil) kadar iptal edilmiştir."