Büyükşehir Belediye meclis toplantısı, başkan vekili Osman Toprak başkanlığında yapıldı. Toplantıda CHP'li meclis üyesi Hasan Türk,Sam'ın imar planını gündeme getirdi. Başpınar yol güzergahında ilave revizyon uygulama imar planı görüşülürken söz alan Türk, "Sam'da imara açılmayan yerlerde 5 katlı binalar gördüm. Yarın orası A2 olduğu zaman 5 katlı bina yaptıran vatandaşın durumu ne olacak? İmara girmeyen yerlerde daha çok yapılaşma var" dedi.

Osman Toprak da, Sam'ın planı yapılırken, CHP'li meclis üyesi Mehmet Sucu'nun da orada bulunduğunu belirterek, "Sam merkez 1.80 emsal verildi. Bağ evlerinin bulunduğu alan uygun emsaller verildi" dedi.

OTOBÜSLERE SÜRE

Otobüse dönüşen minibüslerle ilgili gündem maddesine süre verildi. Gündemin 11. maddesi olan minibüslerin otobüse dönüşümünün yapılması ile ilgili işlemin iptali amacıyla Gaziantep 1. İdare Mahkemesinin 26.11.2014 tarih ve E:2013/1724 K:2014/996 sayılı kararına istinaden UKOME'nin dönüşüm işleminin yapılması sürecinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için almış olduğu 2015/210 sayılı kararının meclis tarafından görüşülmesi hakkındaki maddeye süre verildi. Meral KINACILAR