Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı dün başkan vekili Osman Toprak başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısında CHP'li meclis üyesi Hasan Türk, Yamaçtepe imar planı paftalarında uygulama imar plan değişiklikleri ve Sam'ın imar planıyla ilgili söz aldı. Hasan Türk, "Yamaçtepe imar planında 6 ay sonra ne değişti? Belediyenin yerinin 0.25 emsalden, 1.50'ye çıkması doğru mu? Vatandaşın malı için niye emsal yükseltilmiyor. Vatandaşın malını alıp, sonra imar plan değişikliği yapılması doğru mu?" dedi.

Osman Toprak, burada yeşil alanın artırıldığını, şehircilik ilkelerine uygun planlama yapıldığını belirtti. Hasan Türk ise, "Kılıfı iyi hazırlanmış. Burada imar planı yapılırken nüfus, yol hesap edilmedi mi? 6 ayda ne değişti? " diye sordu.

Osman Toprak, yönetmeliğe uygun planlama yapıldığını belirti. Gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

SAM'I YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİN

Hasan Türk, Sam'ın imar planını da gündeme getirdi. Türk, "Sam'ın yerleşim yeri imara açılmamış. Bu konuda şikayetler var. Burayla ilgili yeniden bir değerlendirme yapılmasını istiyoruz" dedi.

Osman Toprak da, "Ben köy merkezinin tamamının imara girdiğini biliyorum. Bir bakayım" dedi.

BAŞKANLAR KATILMADI

Büyükşehir Belediye meclis toplantısına Araban belediye başkanı dışında belediye başkanının katılmaması dikkat çekti. Başkanların Ak Parti'nin 14. Yıl pastası için Ankara'da oldukları öğrenildi.

Meral KINACILAR