Artık bedel ödeme değil bedel ödetme zamanıdır. Bu çerçevede Türk ordusunun Cerablus harekatı anlamlıdır, değerlidir. Sınırlarımızdaki İŞİD varlığı ile mücadelede asla zaafa düşülmemelidir. Ayrıca oluşabilecek herhangi bir boşluğu PKK-PYD'nin değerlendirmesine fırsat verilmemelidir" dedi."HAİN TERÖR ODAKLARININ HEPSİNİN KUYRUĞU BİRBİRİNE DEĞMEKTEDİR"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan, gündemdeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerinin yer aldığı yazılı bir açıklama yaptı. Son dönemde art arda yaşanan terör saldırılarına değinen Adan, "Türkiye zor günlerden geçiyor. Bir yandan 15 Temmuz darbe girişiminin yaraları sarılmaya çalışılırken, diğer yandan üst üste düzenlenen bombalı saldırılarla, suikastlarla mücadele ediliyor. Türk askeri ve emniyet güçlerimiz bir yandan kendi içindeki hainleri temizlemeye çalışırken, diğer yandan sınırımızda yuvalanan terör örgütlerine karşı cansiperane bir mücadeleye girişiyorlar. Gaziantep'te, Cizre'de ve Artvin'de milletimize saldıranlar ve Suriye sınırından topraklarımızı taciz edenlerin hepsi aynı bataklığın sinekleri, aynı şer odaklarının maşaları, aynı hain oyunun aktörleridir. Fetö'sü, İŞİD'i, PKK'sı, PYD'si; hepsi Türk düşmanlığında uzlaşmış, Türkiye'nin istikbaline kast etmek için anlaşmış, memleket evlatlarının kanını dökmek için sıraya girmişlerdir. Aralarında adeta nöbetleşerek Türkiye'ye, Türk milletine vurmaktadırlar. Bu hain terör odaklarının hepsinin kuyruğu birbirine değmektedir" ifadelerini kullandı."TEMEL HEDEF HEM PKK'NIN HEM PYD'NİN SURİYE VE IRAK'TA KÖKÜNÜN KAZINMASI OLMALI"

Suriye'de yaşanan gelişmeleri ve Fırat Kalkanı operasyonunu da değerlendiren MHP'li Adan, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Cumhuriyet tarihimiz boyunca görülmemiş hain bir kuşatma söz konusudur. Türkiye bu kuşatmayı yarmak zorundadır. Ülkemize yönelik terör girişimlerinin kaynağı net olarak Suriye'dir. PKK, PYD ve İŞİD teröristleri Suriye sınırından ülkemize sızmaktadır. Suriye sınırımızda yaşanan kaos, ülkemiz için her zaman en ciddi tehdit unsuru olmaya devam etmiştir. PKK, PYD ve İŞİD Suriye sınırımızdan bütünüyle sökülüp atılmadığı sürece bize rahat yoktur. Suriye meselesinde en ağır bedeli Türkiye ödemiştir. Askerlerimiz, polislerimiz, sivil vatandaşlarımız şehit olmuşlardır. Artık bedel ödeme değil bedel ödetme zamanıdır. Bu çerçevede Türk ordusunun Cerablus harekatı anlamlıdır, değerlidir. Ancak bu harekat kalıcı olmak durumundadır. Sınırlarımızdaki İŞİD varlığı ile mücadelede asla zaafa düşülmemelidir. Ayrıca oluşabilecek herhangi bir boşluğu PKK-PYD'nin değerlendirmesine fırsat verilmemelidir. PYD her koşulda nefessiz, takatsiz bırakılmalıdır. Bu süreçte en temel hedef hem PKK'nın hem PYD'nin Suriye ve Irak'ta kökünün kazınması olmalıdır"