FOODEX JAPAN 2013 Uluslararası İçecek ve Gıda Ürünleri Fuarına katılan Makarna, Bulgur, Bakliyat, Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu Uzakdoğu’da Türk rüzgârı estiriyor. Türk gıda ürünlerinin Japon mutfağı yanında Uzakdoğu mutfağına da girmeyi başardığına dikkat çeken uzmanlar Türk gıda markalarının bölgede ihracat çalışmalarını hızlandırması gerektiğini vurguluyor.

MBTG Başkanı Ahmet Tiryakioğlu başkanlığındaki bir heyetle fuara katılan MBTG’nun en büyük hedefi Uzak Doğu Mutfağına Türk tarım ürünlerinin ana yemek malzemesinin girmesini sağlamak. Bu yöndeki çalışmaların olumlu sonuçlar verdiğini ve Makarna, bulgur, bakliyat ürünleri ve Türk üretimi bitkisel yağların Japon yemeklerine uygun kullanımıyla ilgili Japon aşçılara özel olarak hazırlanan yemek tariflerinin dağıtıldığını ifade eden MBTG Başkanı Ahmet Tiryakioğlu “Fuarın en gözde stantlarından birisi haline gelen MBTG stant’ında fuar süresince tanıtımını üstlendiğimiz ürünlerle ilgili hazırlanan yemek çeşitleri yanında bu ürünlerin insan sağlığına faydalarını anlatan broşür dağıtımı ve Japon Mutfağında hangi ürünün nasıl kullanılması gerektiğini anlatan Japonca tanıtım kataloglarımız büyük ilgi görmektedir" dedi.

Uzakdoğu Türk tarım ürünleri için büyük bir Pazar

MBTG’nun Uzakdoğu’da önemli bir ilke daha imza attığına dikkat çeken MBTG Çalışma Grubu Başkanı Prof.Dr Mustafa Bayram’da ilk kez Japonya’da Japon aşçılar tarafından Japon damak tadına uygun Türk tarım ürünlerinin kullanılarak çeşitli yemekler yapıldığını kaydetti.