Türk Eczacılar Birliğinin kuruluşunun 60.Yılı, Ankara Marriott otelinde üst düzey bürokrat ve siyasetçilerinde katılımıyla kutlandı. Gecede 60. Yılını dolduran eczacılar ile Gaziantep Ezcacılar Odası'na kurucu 8 oda arasında bulunduğu için plaket verildi. Gaziantep-Kilis Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, "Bu plaketi o günden bu güne hayatta olan, olmayan tüm eczacılar adına alıyorum" dedi.

1956 yılında 8 eczacı odasının birlikte kurduğu Türk Eczacılar Birliği 60. yılını kutluyor. Gaziantep eczacı odası da Türk eczacı odasını kuran kurucu 8 eczacı odasından bir tanesi. Gecede konuşan İrfan Demirci, Gaziantep eczacılar odası kurulduğunda Adıyaman'dan, Kahramanmaraş'a, Şanlıurfa'dan, Mardin, Tunceli, Diyarbakır, Van, Erzurum olmak üzere 18 ile baktığını anlattı. Demirci, "Daha sonra illerdeki eczacılar sayıyı bulunca kendi odalarını kurdular. Gaziantep-Kilis Eczacı odası şu anda 670 eczacıya hizmet veriyor. Şehrimizde 60 yıllık geçmişi olan Gaziantep Eczacılar Odası bizim için gurur ve kıvanç kaynağıdır" dedi.

Demirci, Gaziantep Eczacılar Odası kurulduğunda odanın, oda başkanının eczanesi olduğunu hatırlatarak, "Daha sonra bir iş hanının 6. katında küçük bir odada bir masa, iki sandalye ile hizmet veren oda, ardından bir apartman dairesine taşındı. Şu anda ise bir tesis içerisinde kurumsal hizmet veren bir yapı haline geldi. Bu plaketi, o günden bugüne hayatta olan ya da olmayan, emek veren herkesin adına onları da saygıyla anarak alıyorum" diye konuştu. Meral KINACILAR