Birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve Hristiyanlarca kutsal sayılan tarihi Rumkale'nin, bölgedeki çalışmaların tamamlanmasının ardından turizm açısından önemli bir çekim merkezi olması hedefleniyor. 
 Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Aykanat, Hazreti İsa'nın havarilerinden Johannes'in Roma Dönemi'nde Rumkale'yi mesken tutarak, kayadan oyma bir odada İncil'in nüshalarını çoğalttığı yönünde rivayetler bulunduğunu ve bu nedenle Rumkale'nin Hristiyanlarca kutsal sayıldığını belirtti.TARİH VE SU BULUŞACAK 

Aykanat, su sarnıcı ve Aziz Nerses Kilisesi'nde röleve ve restorasyon ile kale çevresinin aydınlatılması ve güvenlik kamerasıyla ilgili çalışmaların kurulda onay gördüğünü ifade etti. Bakanlıkça hazırlanan projeyle kale üzerinde bir yürüyüş bandı oluşturulduğunu ve bu çalışmanın projesinin de Gaziantep Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'ndan kısmen geçtiğini, çalışmalar sonucunda ''tarih'' ve ''suyu'' buluşturacaklarını vurgulayan Aykanat, ''Çalışmalar tamamlandığında Rumkale, bir inanç merkezi olarak turist çekmeye devam edecek. Rumkale, turizm açısından Gaziantep'in merkezi, 'kalbi' olacak'' diye konuştu.ULAŞIM RAHATLIKLA SAĞLANACAKİl Genel Meclisi Başkanı Menderes Karaduman da Gaziantep turizmi açısından önemli bir yeri olan Rumkale'ye ulaşımın rahatlıkla sağlanması için çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Yavuzeli-Rumkale arasındaki 34 kilometrelik yolun 15,5 kilometresinin birinci kat asfalt sathi kaplama yapıldığını aktaran Karaduman, yolun kalan kısmında da çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü belirtti. Karaduman, ödenek durumuna göre çalışmanın 2013 yılında tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti.