KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı ile Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Turizm Sektöründe Çalışanların ve İşverenlerin Uyum Yeteneklerinin Artırılması Projesi Yaygınlaştırma Semineri'nin 4'üncüsü Gaziantep'te düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 2014 yılı Ocak ayında başlatılan ve turizm sektöründe nitelikli insan gücüne olan ihtiyacı karşılamak üzere hayata geçirilen TUYUP kapsamında bir otelde düzenlenen yaygınlaştırma seminerlerine; Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş ile çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

CİDDİ İLERLEME YAPILDI

Seminerde konuşan Okan İbiş yapılan projeyle birlikte turizm sektöründe ciddi bir ilerleme kaydettiklerini söyledi. İbiş, uygulanan yöntemlerle ilgili talepler aldıklarını ifade ederek, şöyle konuştu: "Daha önce eğiticilerle yaptığımız faaliyet, turizm sektörüyle iş birliği içinde hem eğitimcilerimizle hem çalışanlarımız yoğun katılımıyla yaptık. Bu başlangıç çok etkili oldu. Şimdiden bize uyguladığımız yöntemlerin nasıl arttırılacağı yönünde talep gelmekte. Aynısını yapmak isteyen, bu faaliyetleri yürütmek isteyen çeşitli kurumlarımız mevcut. Bu anlamda tabi sadece eğitim anlamında değil, bu işin sürdürülebilirliği anlamda ulusal belgelendirme sisteminde üyelik faaliyetlerimiz var" DHA