Kentteki oteller, turlarla veya kendi imkanlarıyla kente gelen yerli ve yabancı turistler ile fuarlar ve toplantılara katılmak, ticari bağlantılar yapmak için gelen iş insanları sayesinde yüzde 70-80 doluluk oranlarına ulaştı.

TURİSTLER BUNLARI YAPIYOR

Turistler, Gaziantep Kalesi ve civarındaki müzeleri ve hanları geziyor, tarihi Bakırcılar Çarşısı'nda binbir emekle yapılan eşyalardan alıyor. Almacı Pazarı'na da uğrayan turistler, özellikle kurutulmuş sebzeler ile Antep fıstığı, salça, cevizli sucuk gibi yiyeceklerden alıp, kentteki lokantalarda kentin dünyaca ünlü mutfağına ait lezzetleri de tadıyor. Zeugma Mozaik Müzesi'ni ziyaret ederek tarihi bir yolculuğa çıkan turistler, Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne de uğramadan kentten ayrılmıyor.

ARUN:İYİ NOKTADAYIZ

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Bölgesel Yürütme Kurulu Üyesi Ayşe Nur Yılmazer, ilkbahar ve sonbahar aylarının Gaziantep'in en yoğun turist aldığı dönem olduğunu belirtti. Geçen yıl bölgede yaşanan olayların turizmi olumsuz etkilediğini ancak bu yıl umutlu olduklarını anlatan Yılmazer, "Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin liderliğinde 'Şimdi Gaziantep'e gitme zamanı' kampanyasıyla çok güzel bir algı oluşturuldu. Şu an çok iyi gidiyor. Bütün otellerimizde doluluk oranları üst seviyelerde. Özellikle kültür turlarında en iyi noktadayız" dedi. (AA)