Gaziantep Ticaret Odası (GTO) aralık ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. GTO Başkanı Eyüp Bartık, yeni yılda eğitim, sosyal kent, ekonomik alt yapının güçlendirilmesi ve gastronomi alanlarına yoğunlaşacaklarını belirtti.

Meclis başkanı Ali Yener'in başkanlığında yapılan toplantıda odanın 2016 yılı bütçesi onaylandı. GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık toplantıda, üyeleri, 2015 faaliyetleri hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi ve gelecek yılın hedeflerini paylaştı.

Özellikle eğitime çok önem verdiklerini vurgulayan Bartık, "GTO Akademi tarafından düzenlenen eğitimlere bu yıl 663 kişi katıldı. İnşallah gelecek sene de benzer faaliyetlerimiz devam edecek" ifadelerini kullandı.

TURİZM ODAKLI PROJELER YAPACAĞIZ

Gaziantep'in, UNESCO tarafından gastronomi kenti seçildiğini aktaran Bartık, şunları kaydetti:"Bunun da haklı gururunu yaşadık. Elde edilen bu başarı kentin sosyal hayatına ve ekonomisine yansıyacak projelerle desteklenmeli. Bu bağlamda GTO olarak gastronomi odaklı turizm projeleri yaparak kent ekonomisine ve sosyal yaşamına katkı sağlamayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bartık, hükümetin teröristleri temizlemek adına yürüttüğü operasyonların yakın zamanda sonuç vermesi temennisinde bulundu.

Yaşanan olayların iş dünyasına yansımalarının ağır olduğuna dikkat çeken Bartık, ticari açıdan asıl mağduriyeti o bölgeyle iş yapanların yaşadığını vurguladı.

TÜRKİYESİZ ORTADOĞU OLMAZ

Uluslararası krizlerin çözümü konusunda 2016 yılında önemli adımlar atılacağına inandığını bildiren Bartık "Uzun zamandan bu yana Avrupa ve ABD ile aynı şeyi düşünüyoruz. Batı, Türkiye'siz bir Ortadoğu olamayacağını anladı. Ortadoğu'nun geleceğinin şekillendirileceği masada Türkiye de olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Bartık, küresel ekonomideki para bolluğunun sona erdiğini ve Türkiye'nin, dış kaynak bağımlılığından kurtaracak düzenlemelere ihtiyacı olduğunu kaydetti. Bülten