Gaziantep Turizm Derneği, genel kurulunu yaptı. Tek liste ile gidilen genel kurulda Hülya Akkaya yeniden başkanlığına seçildi. Yönetimde Akkaya başkanlığında Fatma Yağcı, Gonca Topuz ve Evren Tuğsuz yer alması, turizme kadın eli değeceğinin mesajını verdi. Sanayi Odası'nda yapılan genel kurulda eski başkanlar V.Kamil Gereçci ve Sıtkı Severoğlu'na plaket takdim edildi. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan genel kurulda, Divan teşkilinin oluşturuldu. Sıtkı Severoğlu'nun divan başkanlığı yaptığı genel kurulda Fatih Deniz ve Ayşe Kırgız da divanda yer aldı. Açık oylama ile oylama yapılan genel kurulda mevcut başkan Hülya Akkaya, oy çokluğu ile tekrar seçildi.

AKKAYA, ÖLÇAL'I UNUTMADI

Genel kurulda bir konuşma yapan Gaziantep Turizm Derneği Başkanı Hülya Akkaya, Gaziantep Ticaret Odası Genel Sekreteri Rahmetli Mesut Ölçal'ı da andı. Akkaya, “10'ncu dönem enterasan bir dönem oldu. Üç başkanlı bir dönem oldu. En son başkan olarak eski iki başkanıma çok teşekkür ederim. Farklı konulara dikkat çeken Mimarlar Odası Başkanı Sıtkı Severoğlu ile görevi devraldığım Gaziantep Kulübü Başkanı V. Kamil Gereçci'ye de değer kattıkları için sonsuz teşekkür ederim. Gaziantep Turizm Derneği, Gaziantep tarihinin, turizminin ve tanıtımının araştırılması, geliştirilmesi konularını ele alan ve yapılabilecek faaliyetlerin etkinleştirilmesini sağlamak, bu konularda çalışmalar yapmak, çalışma yapan kuruluş ve kişilere destek vermek birlikte ve münferit çalışmalar yapmak amacıyla 1990 yılında kurulmuştur” diye konuştu.

YAPILAN ÇALIŞMALARI ANLATTI

Akkaya, “Gaziantep Turizm Derneği kurulduğu günden bu yana kültürel değerlerin korunması ve turizm bilincinin oluşması için çalışmalara devam etmektedir. 2011-2014 yılları arasında Gaziantep Zeugma Müzesi, Mars Heykeli ve genel eserlerin aydınlatılması konusunda yönetim kurulu üyelerimiz bir çalışma yaptı. Anadolu’nun Gözyaşları adlı bir konferans düzenledik ve bu konferans önemli bir konferanstı. Yurt dışına götürülmüş arkeolojik eserlerin yeniden Gaziantep’e getirilmesi konusunda bir konferanstı” ifadelerinde bulundu.

FACEBOOK'TA SAYFA AÇILDI

Gaziantep Turizm Derneği'nin facebook'ta sayfasının olduğunu anlatan Akkaya, herkesi sayfayı beğenmeye davet etti. İstek ve önerilerin kendileri için çok önemli olduğunu belirten Akkaya, "Yeni dönemde tüm fikirlere açığız. Çalışmalarımız kaldığı yerden devam edecek" dedi.

SEVEROĞLU: TURİZME KADIN ELİ DEĞECEK

Mimarlar Odası Başkanı Sıtkı Severoğlu ise, yeni dönem Turizm Derneği yönetimini çok önemsediklerini söyledi. Severoğlu, "Bu dönem çok ciddi çalışmalar yapacağına inancım tamdır. Üstelik listede çok isimler yer alıyor. Yeni seçilenleri kutluyorum. Ben bu listede yedek listenin son sırasında olmaktan onur duyuyorum. Bu dönemde dikkat çeken bir şey turizm ve kültüre turizmine kadın eli değecek. Bunu önemsiyorum. Yeni yönetimi kutluyorum, kişisel olarak her desteği vereceğimi söylemek istiyorum" şeklinde konuştu.

KANALICI: ÖNCÜLÜK ETMELİ

Turizm Derneği Üyesi Necati Kanalıcı, hayırlı olsun dileklerini iletti. Kanalıcı, "Turizm derneğinin çok önemli olduğunu söylemek istiyorum. Gaziantep, Türkiye'de turizm bakımından cazibesi en fazla artan illerden bir tanesidir. Bu Gaziantep'in geleceği açısından çok önemli bir durum. Sanayisiyle, kültürüyle turizmiyle gerçekten parlayşan bir yıldız. Belediyeler olsun, vakıflar olsun turizm konusunda büyük çaba sarfediyor. Ben bütün bunlara Turizm Derneği'nin öncülük etmesi gerektiğini düşüyorum. Belediyelere ve vakıflara Gaziantep'te yapılabilecek hizmetlerde Turizm Derneği nasıl plan ve projelerle yola çıkabilecek, nasıl yol gösterebilecek bunun işbirliği içinde çalışabilecek ?" dedi.

ÇEVİK ÇAKMUR: EKSİKLİKLER GİDERİLMELİ

Çevik Çakmur ise, herkesin Gaziantep'in turizmi ile iftihar ettiğini belirterek, "Özellikle Zeugma Mozaik müzemiz ile gurur duyoruz. Ama görüyoruz ki, Gaziantep Turizm Derneği bazı noktalarla organik bağ içinde değil. Benim şahsi görüşüm, bu derneğin herkesimle organik bir bağ içinde olması gerektiğine inanıyorum" diye konuştu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT