Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Celil Güngör, turizm geliştirme çalışmalarının temel misyonunun ''uyuyan devi uyandırmak'' olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise turizmin bir cevher olduğunu, önceleri Gaziantep'in sahip olduğu bu cevherin farkında olunmadığını, kentin sadece baklava, kebap ve lahmacunla bilindiğini ifade etti.
Kültür ve Turizm Bakanlığının, turizmin Türkiye ekonomisine katkısının arttırılması, ekonomik yararının bölgeler arasında dengeli bir şekilde dağılımının sağlanması ve yaygınlaştırılması çerçevesinde düzenlediği Turizm Geliştirme Çalıştayı, Gaziantep'te başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Celil Güngör, çalıştay kapsamında gerçekleştirilen ve Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Orhan Düzgü'ün de katıldığı toplantıda, turizm geliştirme çalışmalarının 13 noktada çeşitli aşamaları olan ve içinde bir eylem planını da barındıran bir etkinlik olduğunu belirtti.
GAZİANTEP ÖNCÜ OLABİLİR
Bu etkinliğin bir parçasının gerçekleştirildiği Gaziantep'in bu tür çalışmalarda öncü olabileceğini ifade eden Güngör, ?Bizim turizm geliştirme çalışmalarımızın temel misyonu, uyuyan devi uyandırmak. Gördük ki Gaziantep'te zaten bu dev uyumuyordu ayaktaydı. Turizm alanında da bu devin yeni işler, yeni yatırımlar yapmaya açık olduğunu gördük. Gaziantep'in geleneksel girişimciliğinden de bunu bekliyorduk zaten. Bugün bu çalıştayın temel misyonu 30'a yakın kamu kuruluşu, kamu nitelikli meslek kuruluşları ve sivil tolum kuruluşlarının da katıldığı bir çalışma grubu oluşturmak. Sadece bir takım sözler söylenip dosyalar kapatılmayacak. Çalışma gruplarında her işin her eylemin bir takvimi oluşturulacak. Hangi işi hangi kurum yapacak ne zamana kadar yapacak hangi aşamayı ne kadar sürede bitirilecek, bütün bunlar kişilere ve kurumlara zimmetlenecek" dedi.KAMÇI: TURİZMDE HAKETTİĞİMİZ YERDE DEĞİLİZVali Süleyman Kamçı ise Gaziantep'in turizmde hak ettiği yerde olmadığını ve bu alanda hak ettiği payı alamadığını söyledi. Hizmet sektöründeki yatırımcıların Gaziantep'e yönelmesinin kentin istikbal vadettiğini gösterdiğini, kendilerinin de turizmin gelişmesi için çalıştıklarını belirten Kamçı, "Biz bir öncülük yapıyoruz. Sivil toplum örgütlerimiz ve vatandaşlarımız da bu konuda hassas oldukları sürece Gaziantep'in tarihi ve kültürel eserlerine sahip çıkılacak ve 5 yıl içinde kentimizin çehresi değişecek. Artık turistlere istediklerini gösterebilme noktasına geleceğiz. Çalıştayın, kentin turizm sektöründe istenilen noktaya gelebilmesi açısından yararlı geçeceğine inanıyorum" diye konuştu.CEVHERİN FARKINDA DEĞİLİZBüyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise turizmin bir cevher olduğunu, önceleri Gaziantep'in sahip olduğu bu cevherin farkında olunmadığını, kentin sadece baklava, kebap ve lahmacunla bilindiğini ifade etti. Güzelbey, şöyle konuştu: "Gaziantep'e insanların daha fazla gelmesini sağlamak, kenti cazibe merkezi haline getirebilmek için neler yapabiliriz diye düşünüyoruz, bu konuda çalışmalar yürütüyoruz. Gaziantep Kalesi çevresinde yürüttüğümüz çalışmaların tamamlanmasıyla kente gelenler bu tarihi mekanları da görüp gezecekler. Belediye olarak ayrıca, mozaik müzesi, panorama müzesi ve kent müzesi olmak üzere kentimize 3 müze kazandırmak için çalışmalar yürütüyoruz.''