CHP Gaziantep Parti Yönetimi ve Gençlik Kolları, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız'ın katılımıyla Şehitkamil ve Şahinbey belediye başkanları tarafından TÜRGEV'e verilen arazilerin haksız ve usulsüz verildiğini anlatmak için Şahinbey Belediyesi önünde bir oturma eylemiyle birlikte basın açıklaması yaptı.

YILDIZ "GAZİANTEP HALKININ HAKKI YENMEKTEDİR"

CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız, "Türkiye'de gittiğim bir çok vilayette AKP Hükümetinin parlementodaki milletvekilliklerinin, AKP Hükümetinin kendi parti içindeki siyasi rekabeti içindeki güç odaklı yarışların TÜRGEV Vakfının onayından ve referansından geçtiğini görüyoruz. Bunun örneğini Tokat'da da yaşamış biriyim bunun aynı benzerini İstanbul'da da görmüş biriyim sadece Şehitkamil ve Şahinbey Belediyeleri değil düşününki Türkiye'de eğitim üzerine çalışma yaptığını iddia eden bir vakıf var bu vakfa Türkiye'nin dört bir yanında işadamları sermayedarlar büyük grupların büyük firmaların patronları, Belediye başkanları büyük ihaleleri alan 3. Havalimanı ihalesini alan firmalar ve daha nice sayabileceğimiz Türkiye'de seçkin diyebileceğimiz belkide insanlar bugün TÜRGEV Vakfına arsa ve bağış yapmakta birbirini ezerek sıraya girmiş bulunmaktadır" diye konuştu.

PEŞKEŞ ÇEKİLDİ

'Bu vakıfa Türkiye'nin dört bir yanından arsa bağışı, imar rantı, para bağışı yapılması resmen bir şaibedir' diyen Yıldız, "Bu vakıf hala fezlekelerdeki iddiaları cevaplayamayan hala bu iddalara kamuoyu nezdinde açıklama getiremeyen ve hala iş adamlarının ve Şahinbey, Şehitkamil Belediye Başkanlarının Gaziantep'in halkının malının, mülkünün peşkeş çekildiği bir vakıftır işte burada bu mücadeleye Gaziantep halkı sahip çıkmalıdır. Gaziantep'in yıllarca biriktirdiği, Gazianteplinin gözünden sakındığı kamu malını iki belediye başkanı Şehitkamil ve Şahinbey Belediye Başkanları hangi pazarlık üstüne TÜRGEV Vakfına peşkeş çekmiştir. Eğer bir arsa eğitim için bağışlanacaksa Milli Eğitim Bakanlığı hangi güne duruyor. Milli Eğitim Bakanlığının görevi eğitim değilde Türkiye'de eğitimi başka vakıflar üzerindenmi götürmek istemektedirler. Burada eğitim meselesi bahanedir bir makyajdır, bir imajdır burada eğitim adı altında soygunculuk yapılmaktadır. Ben burada Bilal Erdoğan'a Şehitkamil ve Şahinbey Belediye Başkanlarına bir soru sormak istiyorum yaklaşık iki ay önce Bilal Erdoğan Gaziantep'e gelip bu iki belediye başkanıyla ne görüşmüştür, bu görüşmenin içeriğini açıklasınlar bu görüşmenin içeriğinde hangi arsanın hangi imar planının, hangi imar tadilatının Gaziantep'in hangi malının TÜRGEV'e nasıl peşkeş çekileceği mi görüşülmüştür. Bunu kendileri açıklayamazlar, çünkü kapalı kapılar ardında yapmış oldukları toplantı Gaziantep'in halkının hakkını yemektir ve biz sizlerin huzurunda önce Şehitkamil ve Şahinbey Belediye Başkanlarını istifaya davet ediyoruz" diye konuştu.

GÖKDAĞ, "GAZİANTEP EĞİTİMDE 75. SIRADA"

CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ, "Gaziantep eğitimde 75. sıralarda ve biz biliyoruz ki Gaziantep'te okul yaptırmak isteyen hayırsever işadamlarına belediyemiz tarafından, belediyeler tarafından arsa yok söylemiyle arsa vermekten kaçınılıyor. Tamda bu dönemde tamda okul için arsalara ihtiyaç olan bu dönemde Şehitkamil ve Şahinbey Belediyeleri adı bir sürü yolsuzluğa karışmış TÜRGEV'e ve Bilal Erdoğan'a Gaziantep'te binlerce dönüm arazi bağışladılar. Bu konu Gaziantep halkının dikkatini çeken ve önemsenen bir konu eğitimde okul yerine ihtiyaç var onlara yer yok ama Bilal Erdoğan'a arsa var" dedi.

Protestolu toplantıya CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Volkan Albayram, CHP Belediye Meclisi üyeleri ve gençlik kolları üyeleri katıldı.

Haluk ŞAHİN