Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, 7 bin 500 aileye 3 bin 750 ton kömür dağıtacaklarını söyledi.

Şahinbey Saçaklı Mahalle Muhtarlığı’nda önceden belirlenen yardıma muhtaç ailelere kömür dağıtmak için gelen Uğur Turan, evleri tek tek gezerek karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı detektör ve kömür dağıtımında bulundu.

400 SURİYELİ AİLELERE KÖMÜR VERİLDİ

Turan kömür dağıtımı ile ilgili istatistiki bilgiler vererek, “Bugün sevgili vatandaşlarımıza, misafir olarak gördüğümüz Suriyeli kardeşlerimize kömür dağıtımı ile ilgili bilgiler arz etmek için huzurunuzdayım. Evvela vakıf müdürü kardeşime ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Şahinbeyli kardeşlerimiz bize emanet. Bizde kardeşlerimizin vakıf duası almak suretiyle ihtiyaçlarını karşılamak için var gücümüzle çağdaş hizmet binamızda 50'ye yakın personelimizle güler yüzle hizmet vermeye çalışıyoruz. Verdiğimiz hizmetlerden bir tanesi de yakacak ihtiyaçlarının temini noktasında yaptığımız yardımlar. Sevgili vatandaşlarımıza 20 bin ton kömürü dağıttık. 26 bin 600 aileye dağıtımı gerçekleştirdik. Geçen seneye göre artışlar var. Sevgili vatandaşlarımıza bu hizmeti verirken Allahın izni ile değerli arkadaşlarımız onları herhangi bir minnet altına sokmadan evlerinin önüne kadar bir fiil götürmek suretiyle hızlı ve güler yüzlü bir hizmet vermişlerdir. Önemli olan vatandaşımızın duasını almak. Ayrıca Suriyeli kardeşlerimiz ki Şahinbey’de 70 bin civarında. Yüce devletimiz Suriyeli kardeşlerimize katkılarda ve desteklerde bulunmaktadır. Bize yakışanı yapıyoruz. Onlara da kömür yardımında bulunalım dedik. Çünkü onlarda bize emanet. Kış şartları malum. Havalar serin ve soğuk geçiyor. 3 bin 750 ton kömürümüzü 7 bin 500 aileye beş yüz kilogram olmak üzere vakıf mütevelli heyeti ile karar aldık. 400 Suriyeli aileye kömür yardımlarımızı ulaştırdık. Ulaştırmaya da devam edeceğiz.”

DETEKTÖR DAĞITIMI DA YAPILDI

Kömür dağıtımına ek olarak karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı da detektör dağıtımında bulunduklarını aktaran Turan, “Kömür yardımlarına ek olarak detektör yardımlarına da devam ediyoruz. Bu sene de bin üç yüz tane detektör cihazı dağıttık. Karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı tedbir olarak düşünüyoruz. Kömür yardımı verdiğimiz her eve bir tane de detektör verme konusundaki gayretimizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. Kömür yardımını alan Suriyeli ailelerin çocukları ise aldıkları kömürleri sürüyerek evlerine götürmeye çalıştı.

İHA