Gaziantep'te tüpçüler de tatil yapacak. Pazar gününden itibaren işyerlerini açmayacak olan tüpçüler dinlenme fırsatı bulacakları için bu karardan oldukça memnun. Yasağa uymayanlara, ilk defa ceza yiyorsa 170, ikinci defada 340, üçüncü defa ihlal ederse 5 kat ceza yazılacak. Tüpçü esnafından Hayri Polatdemir, şu anda herkesin doğalgaz kullandığını, çok az kişinin tüp kullandığını belirterek, "Bu az kişide zaten pazar günü idare edebilir. Bu durumda pazar günü Ayşe teyzenin yemeği ocakta kalmaz" dedi.

ESNAF İSTEDİ

Gaziantep'te 21 yıldan beri tüpçülük yapan Hayri Polatdemir Pazar günü çalışmayacak olmalarından dolayı mutlu. Polatdemir, "Bu karar yasak olarak algınlanmasın, bu bizim tatilimiz. Biz bunu oda seçimlerinde dile getirdik 100 kişiden 99'u kapanmasını istedi. Bu uygulama yıl boyunca devam edecek" dedi.

HAMALLIK YAPIYORUZ

Sabah 7'den akşam 9'a kadar çalıştığını, eve gittiğinde artık vücudunun kaldırmadığını belirten Polatdemir, "Akşama kadar tüp indir tüp kaldır hamallık yapıyoruz. Bu karar bizim için bir tatildir. Dinlenmek bizim de hakkımız dinlenmemiz sosyal hayatımız için gerekli. Her evde 10 tane etiket var. Pazar günleri müşterimiz birine ulaşamayınca diğerini arıyordu. Benim müşterim başka bir tüpçüden tüpünü alıyordu. Şimdi bu olmayacak " diye konuştu.

İKİ ODAYA ÜYE OLANLAR VAR

Tüpçü esnafı üyelerinden hem odaya hem de Ticaret Odalarına kayıtlı olanların olduğunu belirten Polatdemir, "Ticaret Odalarına kayıtlı olana oda ceza yazmıyordu biz de bu durumu odaya bildirdik. Ticaret Odası yetkilisi kimse buna bir çözüm bulsun. Bugün kuaförü, berberi, kuyumcusu, marketçisi dinleniyorken biz dinlenemiyoruz" dedi. Haluk ŞAHİN