TÜMTİS başkanını seçti Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS)in Gaziantep Devlet Tiyatrosu Onat Kutlar Salonunda gerçekleştirdiği Gaziantep Şubesi 6.Olağan Genel Kurulunda başkanını seçti. Yoğun katılımın olduğu kurula üç yüz elliye yakın üye ve sivil toplum örgütü başkanı katıldı kurula katılanlar arasında TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Ali Ersönmez, Haber iş Bölge temsilcisi Mustafa Serter de vardı.

Tek liste halinde seçime giden TÜMTİS Gaziantep Şubesi başkanlığa Mahmut Canyurt'u seçti.Kurulun açılış konuşmasında konuşan başkan Mahmut Canyurt Suriye,Irak,Filistin ve Somalı işçileri anarak konuşmasına başladı Canyurt"Değerli Arkadaşlar siyasi iktidar yeni vergilerle ve iğneden ipliğe her şeye rağmen yaparak biz işçiler ve emekçiler için yaşamı giderk daha da çekilmez hale getirdi.Sermaye sınıfı için dikensiz gül bahçesi yaratmaya çalışan hükümet sendikasızlaştırma, örgütsüzleştirme politikası güttü.

Resmi rakamlara göre 12,5 milyon işçinin 1 milyonu sendikalı.Durum bu iken milyonlarca işçiyi 30'dan az işçi çalıştıran iş yerinde çalışıyor diye sendikal güvenceden mahrum bırakacak yasalar çıkardı.Hükümet, ulusal istihdam stratejisi adıyla esnek çalışmayı kural haline getirmek istiyor. İşçilerin köle gibi alınıp satılmasına, kiralanmasına olanak sağlayan istihtam bürolarını yasalaştırmak istiyor. Sağlığı, eğitimi neredeyse bütünüyle paralı hale getirdi. Kıdem tazminatı hakkımızı gasp etmek için zayıp bir anımızı bekliyor. İktidarların bu emekçi düşmanı politikalarına karşı bu güne kadar nasıl mücadele ettiysek bundan sonrada kararlılıkla mücadele edeceğiz" dedi.

Mahmut Canyurt'dan sonra sözü alan TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk Suriyeli işçiler konusuna değinerek "Suriyeliler özellikle Gaziantep'te kölece çalıştırılıyorlar sigortasız, parasız çalışıyor bu insanlar şimdi birtakım şehirlerde olaylar çıkıyor Suriyeli işçiler yüzünden patronlar daha ucuz diye Suriyelileri çalıştırıyor Türk işçileri işten çıkarıyorlar bu yüzden kaynaklanıyor bu işler patronlar bu işi ranta çevirdiler Suriye'deki savaşın faturasını asıl ödeyenler Irak,Suriye ve Türkiye'deki emekçilerdir" dedi. TÜMTİS Gaziantep Şubesi 6. Genel Kurulunda başkanlığa Gaziantep Şube Sekreteri Mehmet Canyurt, Şube Mali sekreterliğine İbrahim Gülmez, şube yönetimine Hicip Yıldırım ve Fikret Buluç seçildi. HALUK ŞAHİN