CHP Gaziantep milletvekili adayı Ali Peri, CHP iktidarında esnaf bakanlığı kurarak, esnafın tüm sorunlarını çözeceklerini söyledi.

7 Haziran seçimlerine yönelik çalışmalarına hız veren CHP milletvekili adayları Ali Peri ve Erdal Geçit, Kayaönü semtinde esnafla buluştu. Esnafın sorunlarını dinleyen Peri, CHP’nin esnafa yönelik projelerini anlattı. Esnaf Bakanlığı projesinin esnafın tüm sorunlarına çözüm olacağını savunan Peri, ‘Özellikle Suriye’de yaşanan savaş esnafımızı çok etkiledi. Siftah yapmadan kepenk kapatan esnafımız var. Biz esnafımızın sorunlarını çözmek için göreve talibiz. Kurulacak olan Esnaf Bakanlığı, sadece esnafımızla ilgilenecek. Onların her türlü sorunlarına çözüm bulacak’ diye konuştu.

HAYATI KREDİ ÖDEMEKLE GEÇİYOR

CHP’liler esnaf ziyaretinin ardından Örnek Sanayi Sitesi Dernek Başkanı Mehmet Haratoğlu ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan Ali Peri, halı sektöründen örnek verdi. Peri, ‘Halıda bir numarayız. Üretip ihraç ediyoruz. Ancak halı makinesi konusunda hala istediğimiz yakalayamadık. Halıcılarımız bir halı makinesini 1 milyon 200 bin liraya alıyor. Yıllarca kredi borcunu ödüyor ve tam rahata kavuşup kazanacağım dediğinde o makinenin teknolojisi çok eskiyor ve yeniden makine ithal etmek için uğraşıyor. Hayatı kredi ödemekle geçiyor O yüzden mutlaka halı makinesini üretebilmeliyiz. Yatırımcımıza destek olmalıyız’ dedi.

YAN SANAYİ GÜÇLENDİRİLMELİ

Gaziantep’te yan sanayinin de mutlaka güçlendirmesi gerektiğinin altını çizen Peri, ‘Bugün otomotivde ana sanayiyi Gaziantep’e getiremeyebiliriz. Ama yan sanayisini güçlendirebiliriz. Yan sanayiyi güçlendirdiğiniz zaman ana sanayi de gelir. Gaziantep’te bu potansiyel var. Ama kullanmak lazım. Biz CHP iktidarında Gaziantep’te yatırımcı için her türlü kolaylığı sağlayacağız. Yeni istihdam alanları oluşturacağız. Esnafımızı ve sanayicimizi güçlendireceğiz. Yeni iş alanları açacağız. Ben de içinizden gelen birisi olarak sorunlarınızı çok iyi biliyorum’ ifadelerini kullandı.

CHP Gaziantep milletvekili adayı Erdal Geçit de konuşmasında, kalifiye elemana dikkat çekti. Gaziantep’in en önemli sorunlarından birisinin de kalifiye eleman sıkıntısı olduğuna vurgu yapan Geçit, ‘Bugün meslek liselerine önem vermeliyiz. Kalifiye eleman yetiştiren bu liselere daha fazla yatırım yapmalıyız. Sanayicimiz işçi ararken, işsizlik oranı da artarken, bu proje sorunu çözecektir. CHP iktidarında da bunu başaracağız’ diye konuştu. Bülten